5. kolo
09.09.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Girona slaví první gól Reiniera (© AFP)

První gól brazilské posily pomohl Gironě ke třem bodů. Valladolid venku opět neuspěl

Nováčkovský souboj pátého kola LaLigy mezi Gironou a Valladolidem skončil těsným vítězstvím domácích 2:1. Hráče ve žlutých dresech poslal v prvním dějství do vedení svým premiérovým gólem v nejvyšší španělské soutěži Reinier, jenž přišel do Girony na hostování z Realu Madrid. Valladolid sice dokázal díky výstavní trefě Monchua vyrovnat, v úplném závěru zápasu však hosté nezvládli uhlídat Oriola Romeua, jenž rozhodl o výhře svého týmu.

Páteční předehrávku španělské nejvyšší soutěže tentokrát obstaral souboj nováčků. Oba do něj vstupovali se čtyřmi body na kontě. Hosté z Valladolidu si svůj premiérový okamžik slávy v podobě vítězství vychutnali v minulém kole, kdy zásluhou gólu Shona Weissmana ze závěrečných minut porazili Almeríu.

Utkání bylo od úvodu velmi vyrovnané. Jako první prolomila remízový stav Girona, která se dokázala prosadit ve 21. minutě z první větší příležitosti. Konkrétně se o to postaral ze stoprocentní šance Reinier. Posila z Realu Madrid obdržela v malém vápně chytrou přihrávku od Aleixe Garcíi, jenž měl na gólu obrovský podíl, a placírkou poslala míč za záda hostujícího brankáře. Už to vypadalo, že si hráči ve žlutých dresech odnesou do šatny jednogólové vedení. Ve 38. minutě ovšem utišil domácí stadion krásnou dalekonosnou střelou k levé tyči Monchu, jenž určil poločasové skóre 1:1.

Druhý poločas byl na velké šance poněkud chudší. Hra byla takticky svázaná a bojovalo se především o střed hřiště. Změnit to mohl v 71. minutě Monchu, tentokrát ovšem bránu domácích minul. Velké oslavy přišly v 88. minutě, kdy rozjásal domácí fanoušky Romeu, jenž hlavou z pokutového území rozhodl o vítězství svého celku.

Duel nováčků LaLigy tak vyzněl lépe pro domácí Gironu. Ta se v příštím kole 18. září představí na stadionu Betisu, Valladolid už o dva dny dříve přivítá Cádiz.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele