31. kolo
25.04.2023 19:30 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Taty Castellanos (© AFP)

Girona šokovala Real Madrid a nasázela mu čtyři branky

Real Madrid znovu selhal a coby jasný favorit naprosto nezvládl duel s Gironou. Místo plného počtu bodů si z Girony odváží potupný příděl čtyř branek a jen potvrzuje, že letos se soustředí spíš na Ligu mistrů. Velký večer zažil argentinský snajpr Valentín Castellanos, který se postaral o všechny čtyři branky Girony.

Vyměnil New York za Gironu a nelituje, a to ani jeho dočasný zaměstnavatel. Argentinský útočník Castellanos se přesunul do Evropy a v této sezoně nastřádal do sítí soupeřů do této doby v LaLize sedm branek. Dnes večer ale svoji sbírku razantně rozšířil a z poklidného utkání udělal památnou chvíli, na kterou jen tak nezapomene. Nevysoký forvard zničil v podstatě sám obranu Bílého baletu čtyřmi přesnými zásahy!

Vítězství Girony tipoval málokdo. A je to naprosto logické. I úvodu střetnutí dominoval Real, který místy až zdlouhavě kombinoval. Byl však aktivnější a míč svému soupeři prakticky nepůjčoval. Spíš svého soka tlačil a vypadalo to, že je jen otázkou času, kdy se slavný celek gólově prosadí. Jenže jako první to zvládla trochu překvapivě Girona. Po menším závaru se obrana Realu ukázala jako zoufale nepozorná a nechala prakticky osamoceného Castellanose hlavičkovat.

Mladý brankář Lunin dnes nepodal zrovna svědomitý výkon, jenže na vině byla i madridská obrana. A nejinak tomu bylo ve 25. minutě. Tehdy se Girona vymanila z tlaku, jednoduchý nákop našel nabíhajícího Castellanose a ten si poradil jak s dotírajícím obráncem Militãem, tak následně i s brankářem Luninem, jenž neměl moc šancí reagovat - 2:0.

Castellanos si uměl najít vhodný prostor a po třiceti minutách málem využil srážky Militãa s Rüdigerem. Nakonec však pálil vysoko nad bránu. A tehdy zabral i Real. Na začátku akce se Marco Asensio pořádně rozhlédl a přesným pasem na zadní tyč našel volného útočníka Viníciuse Juniora. Ten už neměl problém propálit z blízkosti brankáře Gazzanigu, a Real tedy snížil.

Zdálo se, že už si hosté tohle pohlídají a naplno se do svého soka zakousnou. Jenže to byla chyba, protože kousala naopak Girona. Pouhé dvě minuty po změně stran obrana Realu zase nedávala pozor, Couto předběhl na straně zkušeného obránce Nacha a jeho centr uklidil z voleje do brány opět Castellanos.

Ten se ovšem nesmířil ani s hattrickem a dál udivoval fanoušky. Po hodině hry se dostal k centrovanému míči od Couta, který přesnou hlavičkou uklidil do sítě, takže se znovu vysmál dezorientované obraně Bílého baletu! Tým trenéra Carla Ancelottiho, myšlenkově zřejmě po většinu utkání jinde, se zmohl jen na korekci potupného výsledku. Vinícius nevzdal rychlostní souboj a předložil balón na Lucase Vázqueze, který už měl relativně snadnou pozici a snížil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
pantondavo

Reagovat
Laliga

Nadpis sa podaril

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele