37. kolo
28.05.2023 19:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Oslavující Borja Iglesias (© AFP)

Real Betis se může těšit na Evropskou ligu, Girona i přes porážku živí šance na poháry

Velkou příležitost posunout se na pohárové příčky propásla Girona. Katalánský celek nestačil na Real Betis, který si výhrou stvrdil účast v příštím ročníku Evropské ligy. Domácí sice nasměroval do vedení Gutiérrez, ale dvě branky Iglesiase znamenaly otočku.

Girona si dveře do pohárů nezabouchla úplně, nicméně kolo před koncem ztrácí na sedmou příčku jeden bod, a situaci tak nemá ve svých rukách.

Přitom pro Katalánce se utkání vyvíjelo dobře, tedy alespoň v prvním poločase. Poté, co domácí přečkali šanci Péreze i několik střeleckých pokusů, vstřelili ve 36. minutě vedoucí gól. Rychlý útok vedený Reinierem zakončil uvnitř šestnáctky Miguel Guttiérrez - 1:0.

Betis se o přestávce vzpamatoval a druhá půle byla jasně v jeho režii. Ve 47. minutě dostal přihrávku od Canalese Borja Iglesias a rovnou z jedničky vyrovnal na 1:1. Následně měly šance oba týmy. Borja Iglesias orazítkoval v 64. minutě břevno a na druhé straně Bravo vychytal Castellanose.

Šťastnější nakonec byli Verdiblancos a čtvrthodinu před koncem dokonali obrat. Akce byla totožná s prvním gólem, jediným rozdílem bylo, že Iglesias dostal přihrávku po zemi na bližší tyč. Girona to tak nechtěla nechat, koncovka Castellanose po rohovém kopu ovšem skončila na výborném Bravovi. Do akce musel i na opačné straně Gazzaniga, když si poradil s nepříjemnou tečí. Každopádně Betis už prostě neinkasoval a z Katalánska si odvezl tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele