15. kolo
29.12.2022 17:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Raya Vallecano (© AFP)

Ani dvě penalty Gironě k výhře nepomohly

Rayo Vallecano při restartu LaLigy nenavázalo na skvěle provedený podzim a na půdě Girony dokázalo jen remizovat. Gironě nepomohly ke třem bodům dokonce ani dvě nařízené penalty, nakonec se diváci dočkali přesně čtyř branek.

Rayo začalo roli jasného favorita naplňovat velmi rychle. Poslední diváci ani nedosedli na svá místa, když už se hosté ujali vedení. Psala se teprve druhá minuta, když domácí kapitán García nesmyslně namazal protihráči do útoku a Sergio Camello tuhle nabídnutou šanci využil bezezbytku. Útočník Vallecana přesnou ranou k tyči překonal brankáře Gazzanigu a hosté vedli o jednu branku.

Girona se ale nevzdala a za zvýšenou aktivitu byla odměněna po třiceti minutách. Riquelme byl totiž ve vápně Raya faulován, což sudímu potvrdil i záběr od videa, takže se pískala penalta. Tu si vzal na starosti Valentín Castellanos a srovnal na 1:1. Dmitrievski skákal k opačné straně jeho brány.

Ještě do konce první půle se Gironě málem povedlo otočit vývoj utkání, jenže Riquelme ze druhé vlny pálil příliš vysoko nad bránu. Mnohem lépe se další akce povedla Rayu z 62. minuty. Hosté rychle získali balon a po sérii dvou krátkých nahrávek vypálil z první vlny Isi Palazón. Na jeho ránu neměl Gazzaniga nárok - 2:1.

Rayo by si za svou aktivitu bezpochyby zasloužilo tři body, ale ty mu přány nebyly. Dnes totiž domácí tým zachraňovaly penalty. Právě Palazón dvacet minut před koncem opět fauloval a kopala se druhá penalta v utkání. Tentokrát na sebe odpovědnost vzal Samuel Sáiz, který byl v tu dobu na hřišti jen čtyři minuty. To mu ale nevadilo a po přesně umístěné ráně srovnal na konečných 2:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele