11. kolo
23.10.2022 21:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Barcelona nedala Athleticu vůbec žádnou šanci

V barcelonskou exhibici se proměnilo utkání na Camp Nou mezi domácím týmem a Athletic Clubem. Katalánci překonali nebohého brankáře Simóna celkem čtyřikrát a přitom pokaždé jiným střelcem. Mezi čtveřicí úspěšných pochopitelně nechybí Robert Lewandowski, nicméně ostrými pálili i Ousmane Dembélé, Sergi Roberto a Ferrán Torres. Návrat na barcelonský svatostánek tak pořádně zhořkl jejímu bývalému trenérovi Ernestu Valverdemu.

Valverde se vrátil na Camp Nou poprvé od svého vyhazovu a publikum to náležitě ocenilo aplausem. FC Barcelonu čeká v týdnu neoblíbený Bayern Mnichov a na tento duel se chtěla pozitivně naladit. To se podařilo vrchovatě a Athletic neměl na Camp Nou vůbec žádnou šanci. Barcelona totiž vyřídila utkání za pouhých třicet minut.

Od Basků se čekalo, že Barceloně přeci jenom zatopí víc, ale to špatně se to provádí, když inkasujete už ve 12. minutě. Po centru z levé strany zůstala obrana Athleticu statická a Ousmane Dembélé ve výskoku hlavou otevřel střelecký účet. O šest minut později navíc navýšil vedení Sergi Roberto, když jeho tečovaná střela zapadla do sítě. Mohlo to být snad s Athleticem horší?

Mohlo. Ve 22. minutě podpořil střelecký koncert i ten nejpovolanější Robert Lewandowski. Polský kanonýr se ve vápně obtočil s balónem a chladnokrevně zakončil - 3:0. Naprostá nedůslednost v bránění baskického celku vyšla draho a po půlhodině hry nebylo na Camp Nou prakticky o co hrát. Nutno je však pochválit ofenzivní válec Xaviho výběru. Jedinou kaňkou na parádním představení Barcelony bylo zranění Gaviho, kterého už ve 34. minutě nahradil Kessié.

Barcelona držela otěže utkání jasně ve svých rukou a málokdo věřil, že by mohla o svůj náskok ještě přijít. V nastavení vůbec poprvé v zápase ohrozil Ter Stegena Berenguer, nic vážného to ovšem nebylo.

Xaviho tým naprosto dominoval a Barcelona měla šance i po změně stran a to za prakticky rozhodnutého stavu. Torresovu střelu ze 68. minuty Simón vyrazil, ale při jeho druhé šanci už brance nezabránil. Ferrán Torres dostal prostor nešťastnému Simónovi dokonce nasadil "jesle".

Na světě byl debakl a po zbytek zápasu už se jen dohrávalo. Athletic chtěl alespoň mírnit konečný výsledek, což se mu mohlo podařit nebýt hráčů na brankové čáře, kteří Ter Stegena v kritický moment zastoupili. Bylo to vlastně jediné, co si tým z Bilbaa k nelibosti trenéra Valverdeho vytvořil. Barcelona si proti Athleticu připsala důležité vítězství a udržela se v kontaktu s vedoucím Realem Madrid, na který ztrácí nadále tři body. Pokud jde o hosty, těm patří po jedenácti kolech slušné šesté místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele