3. kolo
28.08.2022 22:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Závěry zápasů Real umí, na Espanyolu mu vítězství tradičně zajistil famózní Benzema

Espanyol padl ve třetím kole španělské LaLigy na domácí půdě s Realem Madrid 1:3. Domácí zvládli v první půli sice odpovědět na úvodní trefu Viníciuse Júniora, když se ve 43. minutě prosadil odchovanec Bílého baletu Joselu, avšak chvíli před koncem základní hrací doby je o body obral svým druhým ligovým gólem sezony spolehlivě rozdílový Karim Benzema. Ten se v nastavení navíc trefil ještě jednou a téměř dorovnal v tabulce střelců Roberta Lewandovského.

Real Madrid byl do tohoto zápasu v sezoně stoprocentní, získal Superpohár UEFA a v lize vstřelil šest gólů ve dvou zápasech. Domácí outsider z Katalánska získal jediný bod do tabulky díky penaltě z 98. minuty, další duel však selhal proti Vallecanu a úřadující šampion se těšil na prohloubení jeho trápení. Bílému baletu chtěl gólově pomoci k výhře také Benzema, jenž se zároveň snažil v tabulce střelců dotáhnout na čtyřgólového Roberta Lewandovského.

Obrovské mezery v obraně barcelonského klubu skvěle využil Vinícius Júnior a po přihrávce Auréliena Tchouaméniho otevřel už ve 12. minutě skóre zápasu. Šikovný Brazilec měl na kopačce i druhý gól střetnutí. Na jeho ránu pod břevno ale včas zareagoval Benjamin Lecomte. A do třetice Vinícius Júnior. Bývalý hráč Flamenga tentokrát nedokázal svůj technický pokus umístit mezi tři tyče. Místo druhé branky Realu tedy přišlo srovnání z kopačky Joselua. Ke zkušenému zakončovateli se uvnitř vápna se štěstím odrazil míč a ve 43. minutě propálil Thibauta Courtoise.

Po hodině hry přišlo skvělé zahrání rohového kopu v podání svěřenců Diega Martíneze a opět to byl Joselu, kdo ohrozil bránu hostů. Tentokrát proti němu vytasil skvělý reflexivní zákrok Courtois. O pár minut později si vzal poprvé slovo i Benzema. Hráč roku UEFA ale nenašel recept na svého krajana Lecomteho. Francouzský šutér se přece jen trefil, když v 88. minutě po skvělém centru z levé strany rozhodl o vítězství svého celku. V nastaveném čase ještě dostal domácí brankář červenou kartu za nakopnutí Daniho Ceballose. Z nařízeného přímého kopu přidal na závěr Benzema svou druhou branku utkání.

Real tak prodloužil svou vítěznou vlnu o další zápas. Pokračovat v krasojízdě může 3. září doma proti Betisu, Espanyol by rád nějaké body získal o den dříve, kdy vyzve Athletic.

Autor: Livesport.cz / Petr Riska

Komentáře (2)

Přidat komentář
Filip236

1:3

Reagovat
Vrubozubec

Hezky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele