2. kolo
19.08.2022 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Rayo Vallecano (© AFP)

Rayo Vallecano zase "loupilo" v Katalánsku

Úvodní dvěma kola sehrálo Rayo Vallecano v Katalánsku a bylo mimořádně úspěšné. Před týdnem bralo bod z Camp Nou (0:0) a tentokrát získalo všechny tři na Cornellá-El Prat (2:0). Espanyol inkasoval v každém poločase po jedné brance, aniž by se sám střelecky prosadil. V utkání se rovněž červenalo. Už v poločase se z hrací plochy poroučeli Lejeune a Gómez.

Vallecano má po dvou kolech čtyři body a před prvním domácím zápasem si může vskutku libovat. Zápas na půdě Espanyolu se ale nezačal vyvíjet dobře, protože už po čtvrthodině hry oslabil svůj celek Florian Lejeune. Během dvou minut uviděl od sudího Figueroy dvě žluté karty. Krátce předtím Espanyol spálil obrovskou šanci, když na zadní tyči netrefil hlavou branku Sergi Gómez. Ten se nakonec do statistik zápasu zapsal jiným způsobem. Po půlhodině hry udeřil loktem do hrudníku Camella a sudí po zásahu VARu vytasil červenou!

Poměr sil se na trávníku vyrovnal, avšak skóre bylo vyrovnané už jen chvíli. Ve 40. minutě si narazil se spoluhráčem Isi Palazón a povedenou ranou ze střední vzdálenosti poslal Rayo do vedení.

Ve druhém poločase se Espanyol nemohl dostat do optimálního tempa, natož do vyložené šance a v 59. minutě inkasoval druhý gól. Álvaro García se protlačil k brance a nezištnou přihrávkou před prázdnou branku vyzval Pathého Cisse k jednoduché koncovce - 2:0.

Teprve potom se Espanyol probral a nechybělo moc, aby se Expósitova rána ujala. Rayo v tomto případě zachránila tyčka. Vallecano rozhodně jenom nebránilo a Falcao po technickém pokusu zviditelnil brankáře Lecomteho. A šance přibývaly a i Puado mířil do tyče. V 90. minutě si Puado všechno zopakoval a po druhé rozezvonil tyčku. CO je však důležité, je konečný výsledek, který se už nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele