10. kolo
19.10.2022 21:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Karim Benzema a Dani Carvajal (© AFP)

Real udeřil na Elche třikrát, další tři góly mu neuznal VAR

Celkem pět branek vsítil na stadionu v Elche mistrovský Real Madrid, jenomže rovnou tři branky mu neuznal VAR. I tak to Bílý balet nemusí mrzet, protože si domů odváží povinné tři body a upevňuje si průběžné vedení v tabulce. Góly hostů zařídili Federico Valverde a čerstvý držitel Zlatého míče Karim Benzema.

Francouzský útočník získal teprve před pár dny svůj první Zlatý míč v historii a hned ve středu svým gólovým příspěvkem pomohl porazit neškodné Elche. Domácí celek tak nedokázal překvapit a v tabulce LaLigy zůstane i po tomto kole poslední.

Real začal od úvodní minuty aktivně a defenzíva Elche mu dokázala vzdorovat jen prvních šest minut, než poprvé inkasovala. Modrićova přihrávka na Viníciuse však směřovala do ofsajdu a systém VAR regulérnost branky neposvětil. To však hostům nezabránilo k dalšímu gólu, tentokrát už v rámci pravidel. Federico Valverde se dostal za šestnáctkou ke střele a Badía se natahoval k tyči marně.

Ve 26. minutě vstřelil Real v pořadí už třetí gól, jenomže stejně jako v prvním případě překazil gólovou radost VAR. Síť sice rozvlnil obránce Alaba, ale v ofsajdovém postavení se nacházel Benzema.

Real si i přes těsný náskok udržoval převahu, ovšem na začátku druhého poločasu bylo Elche blízko vyrovnání. Poté, co Milla vrátil přetažený centr, přestřelil branku Boyé. Hra se následně zase přestěhovala na druhou stranu a výsledkem byla už v pořadí třetí neuznaná branka! Znovu byl na vině ofsajd, tentokrát v podání Carvajala.

Dvacet minut před koncem měl madridský soubor štěstí, když Clercovu hlavičku na zadní tyči zlikvidoval Lunin. O pět minut později už se Real uklidnil druhým gólem a prakticky celý zápas rozhodl. Karim Benzema si vyměnil balón s Rodrygem a povedenou ranou k tyči překonal Badíu.

A to ze strany hostů nebylo všechno. V 88. minutě vyslal Tchouaméni Rodryga a ten zpětnou přihrávkou vybídl ke třetí brance Marcose Asensia. Real Madrid splnil roli favorita a v Elche po tříbrankovém představení nezaváhal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele