27. kolo
01.04.2023 21:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Ferrán Torres (© AFP)

Barcelona přidala další dílek do titulové skládačky. Obranu Elche rozebral Lewandowski

Fotbalisté Barcelony uspěli ve 27. kole LaLigy na půdě posledního Elche 4:0 a zvýšili svůj náskok v čele soutěže na 15 bodů. Vítěznou trefu zařídil díky šťastné střele dvougólový Robert Lewandowski, který v ročníku zaznamenal již 17 branek. Svůj teprve čtvrtý a zároveň první zásah od října přidal po změně stran Ansu Fati, jenž by dle spekulací mohl být jedním z hráčů, s nimiž se Blaugranas v létě rozloučí s vidinou přivést zpět Lionela Messiho.

Barcelona se po zdařilém El Clásicu vyhřívala na čele soutěže s 12bodovým náskokem na druhý Real Madrid, ještě o bod větší rozestup ale dělil na opačném konci tabulky poslední Elche s 19. Almeríí. Za bídné postavení zelenobílých mohla především žalostná defenziva, která propustila 51 gólů soupeřů do své sítě. Zato Barca dosud vstřelila 49 branek a byla natěšená si tuto statistiku proti nejhorší obraně soutěže ještě vylepšit.

Úvodní minuty však neodpovídaly tomu, že se střetl lídr s posledním. Barcelona se jen těžko probojovávala do blízkosti soupeřova vápna a Elche jí bylo vyrovnaným sokem. První šance se Blaugranas dočkali až ve 20. minutě, hned z ní ovšem vstřelili gól. Po přímém kopu se míč z hlavy Ronalda Araúja dostal k Lewandovskému, jenž jej šťastně kopl do své stojné nohy, od které se odrazil přesně k levé tyči. Trefa polského reprezentanta Barcu ukolébala a za další se nikterak nehnala. Až ve 43. minutě mohl zvýšit na rozdíl dvou branek opět Lewandowski, jenže hlavičku namířil nad břevno. Chvíli před odchodem do šaten byl ještě blízko skórování Jules Koundé, překonaného gólmana ale nahradil skvěle skluzující Omar Mascarell.

Po změně stran mohl Barcu zaskočit vyrovnávacím zásahem José Ángel Carmona, který si skvěle zaběhl za obranu a pelášil přímo proti hostujícímu brankáři. Při sprintu si však hráč Elche přivodil zranění, a svůj nadějný únik tak skončil v bolestech. Katalánci si chvíli nato připravili pojišťovací trefu. Tu vstřelil Fati, jenž přebral míč na polovině hřiště a dovedl jej až za záda bezmocného Édgara Badíi. O 10 minut později už to bylo pro Xaviho svěřence o tři góly. Gavi v souboji s obráncem vydoloval balon pro Lewandovského, který si ve vápně našel prostor pro prudkou ránu, jíž propálil domácího brankáře. Rozsypané defenzivy Elche využil poté i Ferrán Torres, jenž z hranice vápna skóroval střelou k levé tyči, a uzavřel tak gólový účet utkání.

Barca tak opět zvítězila a upevnila si první příčku. Další zápas ji čeká 10. dubna proti Gironě, Elche se o dva dny dříve střetne s Osasunou.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele