34. kolo
14.05.2023 16:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Elche (© AFP)

Elche se postaralo o senzaci a Atlético porazilo nejtěsnějším rozdílem

Elche už je jistým sestupujícím, přesto si dokázalo vyšlápnout na jednoho z velikánu. Na domácí půdě porazilo gólem Fidela Atlético Madrid, které tak přepustilo druhou příčku městskému rivalovi Realu.

Pro Elche je to vítězství s hořkou příchutí, protože záchranu už nevybojuje. Ve zbývajících kolech bude bojovat o čest a minimálně v zápase s Atléticem si jí uchránilo.

Atlético bylo od začátku lepším týmem, jenomže své šance zahazovalo. V 8. minutě vyrazil Moratovu hlavičku brankář Badía a o chvíli později nedosáhl na balón v dobré pozici Griezmann. Úvodní nápor Elche přečkalo a pak srovnalo s favoritem krok. Ve 42. minutě pak přišel pro hosty šok. Fidel zůstal v šestnáctce úplně volný, když k němu prodloužil balón brankář Grbić a rovnou z první ho napálil do odkryté branky. Inkasovaná branka Atlety zaskočila a ještě do poločasu vystrašil Grbiće nebezpečnou střelou Gumbau.

Po změně stran se očekával nápor Atlética, jenomže ten se ne a ne dostavit. Až dvacet minut před koncem měly šance oba týmy. Morata zkoušel Badíu překvapit z velkého úhlu a Pere Milla zase trefil jen boční síť. Elche v závěru hrozilo z brejků a jeden z nich trestuhodně nepotrestal Boyé, když jeho zakončení proletělo těsně vedle. Atlético si na obraně domácích vylámalo zuby a z Elche se překvapivě vrací s prázdnou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele