7. kolo
02.10.2022 16:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Gabriel Veiga (© AFP)

Houževnatě bránící Celta vydřela výhru s Betisem

Jedním z příjemných překvapení začátku letošní sezony je bezpochyby postavení Realu Betis, který se, narozdíl od svého městského rivala, drží na příčkách zajišťující poháry. Jenže na stadionu Abanca-Balaídos si vylámal zuby na skvělém brankáři Marchesínovi, který nepustil ani jeden míč za svá záda, a zároveň zkraje zápasu inkasoval. Odvezl si tak porážku 0:1.

Domácí, hrající v typicky bledě modrých dresech, vlétli do zápasu od úvodních minut a hned po první střele na bránu se mohli radovat. Po přihrávce Beltrána se k míči dostal Gabriel Veiga a nádhernou ranou k tyči rozradostnil domácí publikum. Psala se teprve dvanáctá minuta a už mohlo být vyrovnáno. Z úhlu postupoval sám na bránu Iglesias, jeho střela však trefila pouze dolní končetinu brankáře Marchesína.

O sedm minut později udělil, po intervenci VARu, hlavní arbitr červenou kartu Luizi Felipemu, který tak musel předčasně do sprch, a nad Verdiblancos se začínalo smrákat. Z následné standardky mířil k levé tyči Rodríguez, gólman Rui Silva si ale poradil. A když se akrobatickým zakončením neprosadil ani Hugo Mallo, šlo se do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Druhý poločas tolik vzrušení na hřišti nenabídl. Po hodině hry se dvakrát po sobě zaskvěl Augustín Marchesín. Nejprve vytěsnil střelu Fekira, o deset minut později naopak reflexivním zákrokem zazářil proti hlavičce Williana Josého. V sedmaosmdesáté minutě pak z malého vápna minul domácí svatyni hlavou Pezzella.

Další příležitost už ze strany Andalusanů nepřišla, a tak mohou z Viga odjíždět s pocitem, že i po srdnatém výkonu, kdy hráli přibližně sedmdesát minut o deseti, překvapivě nestačili na domácí Celtu, které podlehli nejtěsnějším možným rozdílem.

Autor: Filip Vítek / livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele