31. kolo
26.04.2023 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Joseph Aidoo (© AFP)

Celta se proti poslednímu Elche dlouho trápila. Střeleckou impotenci prolomil ghanský stoper

Celta Vigo se ve 31. kole španělské LaLigy pořádně zapotila, když na vlastní půdě přehrála beznadějně poslední Elche nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Domácí sice byli po celý duel nebezpečnějším týmem, veškeré pokusy ale dokázal dlouho likvidovat skvělý Édgar Badía. Los Celestes se prosadili až v 90. minutě, kdy se do hlavičky položil obránce Joseph Aidoo, a vyhráli tak poprvé po více než měsíci.

Beznadějně poslední hosté, kteří si v aktuálním ročníku připsali všehovšudy dvě vítězství a na 19. příčku ztráceli před zápasem propastných 15 bodů, ještě nemohli mít po tomto kole matematicky potvrzený sestup. Hrozilo jim však, že se stanou prvním týmem v tomto století, jenž v jedné sezoně španělské ligy nepřekoná hranici 20 bodů. Toto nebezpečí navíc přijelo Elche odvracet na hřiště, kde v předchozích dvou případech padlo.

Los Celestes od prvních minut potvrzovali roli favorita a dostávali se díky tomu do nebezpečných příležitostí. Zajímavý pokus mezi tři tyče si připsal Renato Tapia, jenž zpoza velkého vápna zamířil těsně pod břevno, Badía ale svůj tým podržel. Následoval časový úsek, ve kterém se ozvali i hráči Elche, pokus Randyho Nteka byl ovšem zablokován a rána hlavou Pereho Milla jen o kousek minula brankovou konstrukci. V závěru se opět pokusil prověřit gólmana Tapia, jenž si po pravé straně naběhl na přihrávku za obranu a vystřelil, míč však proletěl jen okolo levé tyče.

Po změně stran se oba celky soustředily na defenzivní povinnosti, a fanoušci se tak mnoha zajímavých útočných akcí nedočkali. Zpestření nastalo v 56. minutě, kdy se zdálo, že byl Carles Pérez faulován uvnitř soupeřova pokutového území, systém VAR však odhalil, že k pochybení proti pravidlům nedošlo a domácí se penalty nedočkali. Celta se tak prosadila až v samotném závěru utkání. Aidoo si před malým vápnem počkal na centr z levé strany a parádní rybičkou poslal míč za záda bezmocného Badíi.

Celta tedy podle očekávání nakonec zvládla duel s posledním celkem tabulky a opět si upevnila pozici mimo sestupové vody. V dalším kole ji 30. dubna prověří Villarreal, Elche o den dříve přivítá Vallecano.

Autor: Livesport.cz / Radek Pelán

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele