27. kolo
01.04.2023 18:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Youssef En Nesyri (© AFP)

Sevilla veze z Cádizu dvougólovou výhru

Vítěznou premiéru na lavičce Sevilly zažil kouč José Louis Mendilibar. Jeho svěřenci zvítězili v Cádizu 2:0, když se po změně stran prosadili Lucas Ocampos a Youssef En-Nesyri. Samotné utkání mnoho brankových příležitostí nenabídlo a Sevilla mohla těžit ze své efektivity.

Favoritem zápasu byla Sevilla, byť pod novým koučem Mendilibarem nezačala nijak aktivně. První poločas byl z obou stran spíše opatrný a nejenže nenabídl žádný gól, ale dokonce ani pořádnou brankovou příležitost.

To nejdůležitější se událo až po přestávce. Oba trenéři ponechali stejné sestavy a to nakonec prospělo Andalusanům. Hned v 51. minutě vyboxoval Gil balón před sebe a Lucas Ocampos tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. Sevilla vedla a o náskok už neměla přijít. Hosté navíc nebláznili a dál se drželi taktických pokynů a vyčkávali na vhodnou příležitost. Ta se naskytla čtvrthodiny před koncem a beze zbytku jí využil Youssef En-Nesyri. Útočník Sevilly si zpracoval dlouhý nákop za obranu a přesnou koncovkou zvýšil na 2:0.

Cádiz už byl v těžké pozici a na dotažení dvoubrankového manka měl i málo času. Upřímně řečeno domácí nepředvedli proti Seville takřka nic a nakonec zaslouženě prohráli. Pro Sevillu to je pod koučem Mendilibarem jednoznačně skvělý začátek, byť evropské poháry jsou nadále hodně vzdáleny.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele