37. kolo
28.05.2023 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Cádizu (© AFP)

Cádiz porazil Celtu a zatáhl ji do bojů o záchranu

Boj o záchranu bude ve Španělsku napínavý až do poslední minuty. Cádiz se díky výhře nad Celtou přiblížil setrvání a naopak zvýšil šance na sestup Celtě. Situace v dolních patrech tabulky je však i po tomto kole nepřehledná. Jedinou branku vstřelil Sobrino.

Cádiz měl jako první možnost skórovat, v 7. minutě mohl otevřít skóre Escalante, ale ve vzdušném souboji odvrátil hrozbu Mallo. O chvíli později zase musel rychle z branky Villar, aby uhasil nebezpečí před Lozanem.

Domácí pokračovali v aktivitě a po pádu Théo Bongondy v pokutovém území se marně dožadovali penalty. Situace zhodnotilo také video a přání Cádizu nepotvrdilo. "Žlutá ponorka" měla smůlu i ve 40. minutě, kdy dotlačil balón do sítě z ofsajdového postavení Lozano.

Domácí se dočkali až po přestávce a nutno podotknout, že zaslouženě. V 54. minutě dostal přihrávku do vápna Rubén Sobrino a střelou k tyči přiblížil svůj tým k vítězství.

Celestes do té doby nepředvedli vůbec nic, přesto mohli čtvrthodinu před koncem vyrovnat. Gonçalo Paciência si naskočil na centr a jeho hlavičku bravurně vychytal Ledesma. V závěrečných minutách měl Cádiz možnost vstřelit pojistku, ale hlavička Rogera Martího skončila na tyči! Celta se ani v dlouhém nastavení k ničemu nedostala a z Andalusie se vrací s nepořízenou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele