12. kolo
29.10.2022 16:15 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Cádiz (© AFP)

Cádiz pozdní brankou v nastavení přetlačil Atlético

Černý týden prožilo Atlético Madrid, když po vyřazení z Ligy mistrů padlo i na domácí scéně s Cádizem. Žlutá ponorka vedla před koncem zápasu o dva góly a Atlético tuto ztrátu dokázalo vymazat, ale v deváté minutě nastaveného času rozhodl Rubén Sobrino.

Už druhé zklamání museli prožít fanoušci Colchoneros. Po remíze 2:2 s Bayerem Leverkusen a vypadnutí z Ligy mistrů věřili, že jejich tým uspěje v Cádizu, ale to se přepočítali. Atlético nevstoupilo do utkání vůbec dobře a už po pár desítkách vteřin proletěla Espinova přihrávka vápnem a Théo Bongonda střelou bez přípravy uklidil balón k tyči. Tím problémy hostů zdaleka nekončily a už po deseti minutách odkulhal ze hřiště útočník Álvaro Morata. Simeonemu přibývaly vrásky na čele, ale Atlético mělo šance. Correův přízemní centr musel Ledesma vyrážet před sebe a o zbytek se postarala domácí defenzíva.

V prvním poločase musel střídat i Cádiz a zraněného Mbayeho nahradil Víctor Chust. Domácí hráli nebojácně a další střelecký pokus vyslal Ocampo a tečovaný balón jen proskákal pokutovým územím. Před koncem prvního poločasu mohl Atletům zasadit políček Rubén Sobrino, ten šel na Oblaka sám a slovinský brankář výtečně zasáhl.

Ofenzíva Cádizu dělala Atletům problémy a bylo patrné, že madridský celek není v dobrém rozpoložení. V 53. minutě Brian Ocampo znovu zkoušel střelecké štěstí neúspěšně a na druhé straně se zaskvěl Ledesma, když tváří v tvář vychytal Correu. To byla největší příležitost Atlética v utkání.

Místo vyrovnání hosté inkasovali druhý gól. Devět minut před koncem si skvěle zpracoval přihrávku Álex Fernández a pohotovou střelou o břevno zvýšil na 2:0. Teprve potom Atleti přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a na Estadio Nuevo Mirandilla se začaly dít zajímavé věci.

Atlético totiž v závěrečné desetiminutovce smazalo dvoubrankový náskok a vypadalo to, že získá alespoň bod. V 85. minutě střihl nůžkami João Félix a od Luise Hernándeze se balón odrazil do branky. Vlastní gól hostující celek nakopl a João Félix za chvíli přidal i druhý gól. Šikovný Portugalec napřáhl ze střední vzdálenosti a jeho pumelenice skončila v síti. Sám Félix pak mohl dokonat obrat, ale jeho hlavička v šesté minutě nastavení zamířila mimo tři tyče.

Už to vypadalo na remízu, jenomže štěstěna se nakonec přiklonila na domácí stranu. Alejo krásným centrem našel na zadní tyči Rubéna Sobrina a tomu stačilo jen umístit balón do branky. Cádiz tak ve strhujícím závěr porazil Atlético Madrid 3:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele