18. kolo
22.01.2023 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Toni Kroos (© AFP)

Real Madrid uspěl v Bilbau a stíhá vedoucí Barcelonu

Aktuální španělský mistr v neděli večer nezaváhal a stáhl náskok Barcelony na tři body. V těžkém utkání na San Mamés porazil Athletic 2:0 díky brankám Karima Benzemy a Toniho Kroose. Athletic měl několik příležitostí, ale Real podržel brankář Courtois.

Real Madrid už znal výsledek Barcelony, která těsně udolala Getafe a na San Mamés potřeboval rovněž zvítězit. V minulém kole se mu totiž nepodařil zápas na Villarrealu, který osamostatnil Katalánce na čele tabulky. Athletic zase ztratil derby s Realem Sociedad a i on měl co napravovat.

Athletic začal proti obhájci prvenství nebojácně a už v 10. minutě musel Courtois zasahovat po hlavičce Paredese. O chvíli později musel být belgický brankář znovu ve střehu, nicméně střela Nica Williamse se mezi tři tyče nevešla. Do třetice neskončil gólem ani rychlý brejk, po kterém zakončoval Iňaki Williams jen do boční sítě.

Real Madrid se ubránil a ve 24. minutě dal Baskům lekci z produktivity. Valverdeho centr sklepl Asensio a Karim Benzema v šestnáctce a bez přípravy napálil balón nechytatelně do branky. Real Madrid tak ovládl nejdůležitější statistiku prvního poločasu a do šaten mohl jít výrazně spokojenější.

Carlo Ancelotti tak nemusel sahat k žádným změnám a stejně si počínal i jeho protějšek Ernesto Valverde. V 59. minutě měl Bílý balet dobrou možnost navýšit, ale Nacho Fernández ani nadvakrát Simóna nepřekonal. Ještě větší šance se naskytla hostům o sedm minut později, kdy po pohledné akci zakončoval mimo Asensio. Krátce poté už Athletic střídal a na plac poslal čerstvé síly v podobě Herrery, Muniaina a Gorky.

Athletic měl velkou příležitost dvacet minut před koncem, kdy si na centrovaný balón Berchicheho naběhl Nico Williams a hostující svatyni minul. A když už Athletic konečně vstřelil gól, nebyl kvůli ofsajdovému postavení uznán. To byl případ tečujícího Guruzety. Real se musel o výsledek strachovat a to až do 90. minuty. Toni Kroos se zpoza vápna opřel do balónu z první a dal na konečných 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net, o2tv.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele