37. kolo
28.05.2023 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lucas Boyé (© AFP)

Athletic překvapivě nestačil na Elche, v nastavení rozhodl Boyé

Naprostý šok zažil v neděli večer v rámci předposledního kola stadion San Mamés v Bilbau. Představilo se zde totiž poslední Elche, které nemělo pro domácí tým, usilující o poháry pro příští sezónu, představovat příliš velkou překážku. Jenže zmýlená neplatí, v samotném závěru rozhodl o výhře hostí Boyé a rozesmutnil tak všechny domácí fanoušky.

První poločas přinesl opravdu velmi málo fotbalové krásy, žádný z týmů se dopředu příliš nehnal a jedinou pološanci měl po dvaceti minutách hry Iñaki Williams, který ale nedokázal na zadní tyči trefit branku.

Druhá půle byla pro oko nezaujatého diváka přeci jen zajímavější. Zevnitř pokutového území nejprve hlavičkoval nad bránu Nteka, pak se už do šancí dostali také Los Leones. Z dálky to zkoušel kapitán Muniain, gólman Badía ale jeho střelu dokázal vytěsnit na roh.

Nadvakrát se pak jednatřicetiletý španělský brankář zaskvěl proti střelám domácích v dvaasedmdesáté minutě. Nejprve zneškodnil gólové zakončení Berenguera, následně si poradil i s dorážkou De Marcose. No a když už to vypadalo, že bezgólový stav vydrží až do konce, udeřilo na druhé straně.

Jako blesk z čistého nebe nacentroval v druhé minutě nastavení do vápna míč Josan, na zadní tyči si jej našel Boyé, který parádní střelou z voleje nedal šanci Simónovi. Elche si tak z Bilbaa odvezlo překvapivě všechny body, čímž se pro domácí velmi zkomplikoval boj o Evropu.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele