11. kolo
26.10.2021 21:30 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Choco Lozano (© AFP)

Villarrealu zachránil bod Danjuma, za Cádiz vsítil hattrick Lozano

Vítěz posledního ročníku Evropské ligy se stále nemůže nadechnout k optimálním výkonů. Proti Cádizu byl v domácím prostředí jasným favoritem, ale tuto roli nezvládl a nakonec byl rád za vyrovnání v páté minutě nastavení. Na straně hostů vsítil hattrick Anthony Lozano. Žlutá ponorka tak i nadále zůstává ve druhé polovině tabulky.

Na Estadio de la Cerámica nakonec padlo šest branek, takže diváci, kteří si sem našli cestu, určitě nelitovali. Hosté si to chtěli s Villarrealem rozdat na "férovku" a během zápasu třikrát vedli!

Utkání mělo od začátku velmi dobré tempo. Po třinácti minutách předvedl Villarreal první akci, po které před brankou nepřesně pálil Danjuma. Jak to mělo vypadat, mu vzápětí ukázal Anthony Lozano. Fernández mu poslal pěkný centr a Lozano bez přípravy propálil Asenja. Cádiz překvapivě vedl 1:0. Domácí se pochopitelně hnali za vyrovnáním a Danjuma, který konečně propálil Ledesmu stál naneštěstí pro Villarreal v ofsajdu.

Postavení mimo hru bylo na vině i následující okamžik, při kterém dostal balón do sítě i Alcácer. Žluta ponorka vstřelila dva slepené góly, ale ani jeden neplatil. Až ve 43. minutě si naskočil na rohový kop Pau Francisco Torres a tady byl Ledesma bez šance zasáhnout.

Jenomže Emeryho svěřenci se dlouho neradovali a Cádiz si vzal před koncem poločasu vedení zpět. Fali z přímáku vykouzlil oblouček na Lozana a ten z malého vápna překonal Asenja po druhé. Villarreal si takový průběh prvního poločasu nepředstavoval a po změně stran musel dohánět.

V 52. minutě ale rozebrali obranu domácích Sobrino s Lozanem a druhý jmenovaný uklízel balón do prázdné branky, čímž zároveň zkompletoval hattrick. Žlutá ponorka se ani za tohoto stavu nevzdala a postupně se vrátila do hry. Chukwueze parádním obstřelem orazítkoval břevno a na druhé straně úprk Lozana a jeho zakončení zpacifikoval Asenjo.

Deset minut před koncem zápasu se Villarrealu podařilo zadělat na drama. Aurier směřoval přihrávku přesně do "kapsy" malého vápna, kde se pohyboval Boulaye Dia a zblízka usměrnil balón do sítě. Emeryho tým měl na vyrovnání i s nastavením čtvrthodinu. Dočkal se až v samotném závěru nastavení. Dia prodloužil centr za sebe a Arnaut Danjuma křižnou ranou překonal Ledesmu a srovnal na konečných 3:3.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kurz na dvojku je o 3 celé vyžší, než by odpovídalo pruměru ke kurzu na jedničku, ten se zdá být vypsán ok. Snad se nechystá nějaký wýmrd.

Reagovat
smazaný uživatel

Co chybělo ke dvojce? Jeblo by mě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele