17. kolo
11.12.2021 18:30 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Goncalo Guedes (© AFP)

Valencia vydřela výhru nad Elche

Druhé vítězství v řadě získala Valencia, ale proti Elche to neměla vůbec jednoduché. "Los Che" rozhodli o třech bodech až čtyři minuty před koncem, kdy vsítil rozhodující branku Cristian Piccini.

Valencia v poslední době ustálila své výkony a po výhře nad Elche drží už šestizápasovou šňůru bez porážky. Hosté chtěli začít na Mestalle aktivně, což se jim do jisté míry podařilo, ale v 15. minutě museli čelit gólovce Huga Dura, který však z úhlu Bádiu nepřekonal. Za chvíli byla Valencia opět v šanci a obrana Elche s vypětím všech sil odolala.

Ve 22. minutě zahrozili i hosté a Lucase Boyého vychytal v čisté šanci Cillessen. Hned vzápětí pak Valencia udeřila. Gonçalo Guedes si na hranici šestnáctky hodil balón na silnější pravačku a přízemní střelou překonal Badíu. Celkově se hrál na Mestalle vyrovnaný zápas, Valencia byla možná o něco aktivnější a vedla zaslouženě.

Druhý poločas byl na brankové příležitosti skromnější, ale i tak padly dvě branky. Čtvrthodinu před koncem se Elche podařilo vyrovnat. Valencia nepokryla rohový kop a Lucas Boyé špičkou kopačky srovnal na 1:1. Tento stav nakonec nevydržel a čtyři minuty před koncem přišel rozhodující okamžik. Diakhaby sklepl při rohovém kopu balón pro Cristiana Picciniho, který z druhého doteku parádní ranou pod břevno rozhodl.

Na vyrovnání mělo Elche málo času, přesto bylo hodně blízko. V 88. minutě totiž propadl balón ve vápně domácích až na zadní tyč, ale tam Guido Carrillo nepropasíroval balón za záda Cillessena. Brankář Valencia ho udržel na brankové čáře a zároveň tím zhatil poslední příležitost Elche.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nejnižší kurz a je to pěkný puch.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele