32. kolo
17.04.2022 21:00 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Real díky famóznímu druhému poločasu dokonal obrat se Sevillou

Velký šlágr ve španělské LaLize nabídl skvělou podívanou a několik zvratů. První poločas totiž vyhrála domácí Sevilla a zdálo se, že jí nic nezabrání v cestě za třemi body. Jenže Real po změně stran naplno zapnul a dokázal nejen srovnat, ale v samotném závěru dokonce i rozhodnout. Opět díky Benzemovi.

Sevilla plánovala poslední zoufalý pokus, jak se dostat blíž Realu a jak ještě zdramatizovat boj o titul. A minimálně v první půli se jí dařilo maximálně ukazovat svůj potenciál. Hodně jí pomáhala i ofenzivní sestava, kterou trenér Julen Lopetegui zvolil. Vešli se do ní Lamela, Gómez, Martial i Corona. Real kontroval Modrićem, Valverdem, Viníciusem a samozřejmě i hlavní ofenzivní braní, kapitánem Benzemou.

Jako první se pořádně orosil hostující brankář Thibaut Courtois, kterého vyděsila tečovaná rána od útočníka Martiala. Naštěstí si belgický brankář nakonec přeci jen poradil. Seville obecně patřily první minuty a bylo to i tím, že její krajní obránci hodně podporovali ofenzivní snažení domácího týmu. A to vedlo až ke standardní situaci po faulu Luky Modriće. K ní se totiž postavil další Chorvat na place, Ivan Rakitić, a propálil madridskou zeď!

Aby toho nebylo málo pro Real, tak po pouhých čtyřech minutách se jeho obrana opět musela poklonit před schopnostmi domácí Sevilly. Obrana Realu nezachytila pohyb Corony, který se štěstím dokázal dostat míč mimo brankáře Courtoise na volného Erika Lamelu. Argentinský útočník už měl práci hodně snadnou a zvýšil vedení svého týmu na dva góly.

V prvním poločase se madridský gigant zrovna moc dobře neprezentoval a jeho ofenzivní výpady dnes nestály za moc. Seville se trochu změnily plány, když musel pět minut před koncem první půle odstoupit zraněný Anthony Martial, místo kterého na trávník vyběhl Rafael Mir. Prapor Bílého baletu se pokusil zvednout Benzema, jenže sudí viděl jeho ofsajd a celá akce navíc skončila na schopnostech brankáře Bounoua.

Real ale okamžitě po změně stran zabral. Benzema se nejprve ještě neprosadil a po skvělé nahrávce Modriće si kryl hlavu do dlaní, ale v 50. minutě dokázal Carvajal dostat míč na střídajícího Rodryga a ten už z první propasíroval míč do sítě!

Vrátit klid na kopačky Sevilly mohl střídající Mir, jenže po nahrávce od Torrese hlavičkoval mimo. V 78. minutě se sice prosadil Vinícius Júnior, jenže sudí Cuadra jeho branku kvůli ruce Viníciuse neuznal. Už se zdálo, že Sevilla má výhru v kapse, když v 82. minutě Real udeřil. Další pas Carvajala už totiž obrana Sevilly nepohlídala a Nacho Fernández mohl slavit - 2:2.

A teď to začaly být nervy. Real totiž ucítil krev a jako velké mužstvo, kterým je, se hnal za výhrou. Ona mu to Sevilla vlastně dost usnadnila, protože nechat ve vápně volného kanonýra formátu Karima Benzemy, to se prostě nevyplácí. Sevilla to dnes znovu pocítila, když se Rodrygo prohnal do vápna a nahrávkou pod sebe oslovil právě francouzského šutéra - 3:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Filip236

2:3

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Mr. International

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad dal bookmaker do vypsání kurzu všechny své znalosti. 2,97-3,28-2,49

Reagovat
smazaný uživatel

Copak se mu doneslo, že na domácí přidal jednu setinku a na hosta ji naopak ubral ?

Reagovat
smazaný uživatel

Šachoval s tím buzerant jeden pěkně, bylo mu to ale pííííí platné.

Reagovat
Pharrell

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1:1, prani 3:1

Reagovat
REPLIKATOR

Sevilla 6 darovaných bodů Realu tuto sezonu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele