24. kolo
11.02.2022 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Rafa Mir (© AFP)

Sevilla si poradila s Elche

Páteční předehrávka přinesla výhru Sevilly nad Elche. Domácí se gólově prosadili až po změně stran, když se trefili Alejandro Gómez a Rafael Mir. Náskok Realu Madrid na čele LaLigy se tak ztenčil na tři body, nicméně královský celek má ještě neodehraný zápas k dobru.

Sevilla před týdnem jenom remizovala s Osasunou 0:0 a tím pádem dovolila Realu Madrid navýšit vedení. V páteční předehrávce tak chtěla stáhnout manko na tři body, ale i když byla proti Elche favoritem, čekal jí nevyzpytatelný soupeř. Hosté totiž pět ligových zápasů v řadě neprohráli a unikají sestupovým příčkám.

První poločas skutečně ukázal, že Elche nejelo do Andalusie jenom na výlet. S Rojiblancos sehrálo vyrovnanou partii a drželo střelce domácích na uzdě. Na straně Sevilly se od úvodní minuty objevil na francouzský útočník Anthony Martial.

Největší šance první půle přišla na přetřes v 19. minutě. Rakitićovu ránu z hranice šestnáctky vyrazil Badía a naštěstí pro Elche nebyl nikdo u dorážky. O minutu později se Sevilla dožadovala pokutového kopu, nicméně zákrok na En-Nesyriho posouzen jako nedovolený nebyl. Střelecky to zkoušeli i hosté, ale buďto netrefili zařízení, nebo si poradil brankář Bono.

Z pohledu Elche kazilo první poločas jen vynucené střídání Palaciose, jenž musel kvůli zranění přenechat místo Barragánovi. Až po změně stran střídala i Sevilla a oživit hru měl Munir. V 53. minutě se odhodlal k další střele Rakitić a Badía výtečným zákrokem ustrážil nerozhodný stav. Sevilla začala přidávat plyn a o další rozruch se zasloužil akrobatickým, leč nepřesným, zakončením Munir. Domácím to klaplo přesně v 70. minutě. Alejandro "Papu" Gómez prošel vápnem, vypálil a s přispěním Verdúovy teče rozvlnil síť.

Vedení domácích bylo zasloužené a navíc se jim o šest minut později podařilo vstřelit druhý gól. Po Martialově centru hlavičkoval přesně Rafa Mir. Elche reagovat nedokázalo a v Seville padlo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kurwa, to je puch.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele