34. kolo
29.04.2022 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Youssef En Nesyri (© AFP)

Cádiz si hlasitě říká o záchranu. Pérezova nádhera umlčela Sevillu

Sevilla v duelu 34. kola LaLigy neudržela vedení a s Cádizem pouze remizovala 1:1. Vše se přitom pro domácí vyvíjelo nadějně, když se hned v sedmé minutě trefil Youssef En Nesyri, jenž tak ukončil své 12 ligových střetnutí trvající trápení. Hosté však opět předvedli svou zbraň v podobě zimní posily z Elche Lucase Péreze, který díky fantastické střele z přímého kopu zaznamenal branku ve třetím po sobě jdoucím utkání.

Nevyrovnané výkony v posledních týdnech provázely oba celky, tabulkové postavení však měly značně odlišné. Zatímco Sevilla hájila pozice zaručující účast v Lize mistrů, Cádiz balancoval nad propastí sestupu. Hosté navíc Rojiblancos v ligovém utkání více než 30 let neporazili a byli v utkání jasným outsiderem.

En Nesyri v loňském střetnutí na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán sestřelil Piráty hattrickem a letos nenechal diváky na přesný zásah dlouho čekat. Už v sedmé minutě si naskočil na centr z rohového kopu a hlavou uklidil míč k pravé tyči. Vedení ovšem nemuselo trvat dlouho, ve 22. minutě zkusil štěstí kapitán hostů José Mari a od premiérového letošního gólu ho dělil jen obránce Jules Koundé, jenž stál na správném místě a hrozbu odvrátil. Ještě o poznání famóznější zákrok předvedl o šest minut později brankář Bono proti pokusu Péreze z bezprostřední blízkosti. Domácí se ve zbytku poločasu připomněli už jen střelou Papuho Gómeze, ten se ale zpoza vápna o další změnu skóre nepostaral.

Po změně stran nic nenasvědčovalo pohodlnému vítězství Rojiblancos. Jejich zbytečné ztráty v rozehrávce měly za následek optickou převahu hostů, která se nakonec v 66. minutě promítla i do skóre. Někdejší hráč Arsenalu Pérez se opřel do míče z přímého kopu a naprosto přesně ho umístil do levého horního rohu brány mimo dosah gólmana. Ofenziva favorita se i po vyrovnání zjevně trápila. Trn z paty se jí snažil vytrhnout při vstupu do závěrečné desetiminutovky stoper Diego Carlos, jeho akrobatické zakončení ale skončilo v rukavicích Jeremíase Ledesmy. Toho ještě v posledních minutách vystrašil En Nesyri, argentinský brankář však byl pozorný a ztrátu bodu nedopustil.

Sevilla si tedy s Cádizem neporadila a hazarduje se svou pozicí v první čtyřce. Další zápas ji čeká 8. května ve Villarrealu, Piráti už o den dříve přivítají Elche.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele