20. kolo
08.01.2022 21:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Real Madrid rozstřílel Valencii a dál vévodí LaLize

Na čele španělské nejvyšší soutěže se hned tak něco nezmění. První zůstává Real Madrid, který doma na Santiago Bernabéu deklasoval Valencii 4:1. O branky se rovným dílem podělili Karim Benzema a Vinícius Júnior. Čestný úspěch Los Che zaznamenal Gonçalo Guedes.

Real Madrid byl za nečekanou porážku v derby s Getafe zkritizován a v sobotu večer na to našel tu nejlepší odpověď. Valencia sice byla na Santiago Bernabéu outsiderem, takřka čtrnáct let v Madridu nevyhrála, ale možná se čekalo že vedoucí tým LaLigy potrápí více. Zvlášť, když před koncem roku znovu našla ztracenou formu.

Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho nenechali nikoho na pochybách a doma si dokráčeli pro tři body. Už v 6. minutě musel Cillessen rychle na zem po hlavičce Militãa, ale byla to ojedinělá šance. Valencia celkem držela krok a až postupně jí začal "Bílý balet" přehrávat. Gólově to vyjádřil až před koncem prvního poločasu. Nejprve Luka Modrić orazítkoval ve 41. minutě břevno a následně Alderete fauloval v pokutovém území Casemira a sudí Hernández odpískal pokutový kop. K němu se postavil francouzský útočník Karim Benzema a Cillessenovi vůbec nedal šanci.

Zhruba čtyřicet tisíc diváků se dočkalo druhého gólu až po změně stran. Vinícius si narazil s Benzemou, proháčkoval se mezi bránícími hráči a přesně zakončil. Valencia potřebovala na druhý zásah zareagovat, být trochu odvážnější a ve chvíli kdy se o to pokusila, inkasovala třetí gól. Asensiovu střelu ještě Cillessen vyrazil, ale s dorážkou Viníciuse nemohl nic dělat.

Hosté moc šancí neměli, ale když už přeci jenom zahrozili, zasáhl pozorný Courtois. Tak tomu bylo při střele Daniela Wasse, po které předvedl skvělý zákrok. Real se nespokojil se třemi zásahy a dál podnikal nebezpečné výpady. V 75. minutě obrana "Netopýrů" jen tak tak zablokovala pokus Guedese a hned vzápětí došlo na druhé straně k penaltovému zákroku. Mendy zatáhl za ruku Andrého a i tady pískal Hernández pokutový kop. Gonçalo Guedes nechal nejprve vyniknout Courtoise, ale z dorážky balón do sítě přeci jen poslal.

Valencia v tu chvíli ztrácela dva góly a ještě se pokusila utkání zdramatizovat. Wassova střela prolétla těsně vedle a tu Čeryševovu belgický brankář vytěsnil. Hra na vabank se nakonec "Netopýrům" nevyplatila a v závěru přidal Real čtvrtý gól. Karim Benzema se obtočil s balónem a v klidu ho poslal do sítě. Tříminutový nastavený čas už nic dalšího nepřinesl a Real Madrid si po vítězství 4:1 pojistil první místo v tabulce. Naopak Valencia zaznamenala druhou porážku v řadě a zůstává ve středu tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3,68-4,17. Tak to vidí opisovač z tipáče. Výhra o 3 a více-přesně o 2.

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele