13. kolo
06.11.2021 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Real Madrid vyhrál malé derby s Vallecanem

Minimálně do neděle se na první místo vrací Real Madrid. Královský celek porazil svého městského konkurenta Rayo Vallecano 2:1, když obě branky vstřelil už v průběhu prvního poločasu. Na trefu Kroose úspěšně navázal Benzema, ale další branku Real nepřidal a naopak po snížení Falcaa čtvrthodinu před koncem se musel o výsledek strachovat.

První branka padla na Santiago Bernabéu velmi brzy, jenomže Viníciusův gól neplatil pro ofsajd Karima Benzemy. Každopádně Real svojí převahu v úvodu utkání využil a ve 14. minutě už bylo všechno v souladu s pravidly. Vinícius i Asensio odvedli skvělou práci při přechodu do útoku, druhý jmenovaný pak našel ve vápně volného Toniho Kroose, který skákavou střelou překonal Dimitrievskiho. I v tomto případě byl zprvu máván ofsajd, ale VAR branku uznal.

Real Madrid se mohl uklidnit a vyčkávat, co předvede jeho městský soupeř. Rayo v průběhu prvního poločasu žádnou větší šanci nemělo a naopak ve 38. minutě inkasovalo druhý gól. Alabův milimetrově přesný centr proskákal na malé vápno, kam si skvěle seběhl Benzema a jemu už stačilo jen nastavit kopačku.

Domácí mohli jít do šaten s větším náskokem, ale Viníciusovu střelu vyrazil Dimitrievski a Benzemova dorážka rybičkou šla hodně nad. Také začátek druhého poločasu patřil hráčům v bílých dresech a krásnou individuální akci Brazilce Viníciuse zastavil před prázdnou brankou zaskakující obránce Valentín.

Vinícius byl v tomto utkání hodně vidět a obrana Vallecana s ním měla spousty práce. Po jeho další akci pálil nepřesně Benzema a branku netrefil ani ve velké šanci Asensio.

V 75. minutě se osmělilo i Vallecano a po střele Bébého zachránila Courtoise tyčka! Belgický brankář ale přeci jenom inkasoval a Rayo se dostalo zpátky do utkání. García nádherně načechral balón na Radamela Falcaa a ten znovu potvrdil pověst obávaného kanonýra. Vallecano mělo na vyrovnání čtvrthodinu a Real Madrid trochu znervózněl.

V nastavení měli hosté obrovskou šanci vyrovnat a odvézt si cenný bod, jenomže Valentínovu dorážku zachytil na brankové čáře Kroos a další střelu vytěsnil Courtois. Rayo ještě reklamovalo penaltu, ale sudí nic proti pravidlům neshledal. Real tak se štěstím udržel náskok a získal tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
T..oo..M

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele