36. kolo
12.05.2022 21:30 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

Vinícius Júnior (© AFP)

Real Madrid rozebral Levante šesti zásahy a zpečetil jeho osud

Real Madrid naprosto bez milosti sežehl Levante šesti góly a zpečetil jeho osud. Levante po vysoké prohře už nemá šanci se zachránit a stává se prvním týmem se smutnou jistotou. Gólové představení v barvách Bílého baletu řídil Vinícius Júnior, kterému se povedlo vstřelit do sítě brankáře Cárdenase hattrick.

Levante začínalo utkání s minimální, ale přeci jen nějakou nadějí na záchranu. Muselo ale Bílý balet porazit. Už první minuty na stadionu Santiago Bernabéu ale napovídaly, že dnes se zázrak konat nebude. Brankář Cárdenas se od začátku ocital pod permanentním tlakem a už ve druhé minutě ho pořádně protáhl jedovatou ránou kanonýr a aspirant na Zlatý míč Karim Benzema. S jeho zakončením si Cárdenas ještě poradil.

Čisté konto mu ale vydrželo jen 13. minut. Po jejich uplynutí rozjel Luka Modrić rychlou akci, dlouhým pasem oslovil nabíhajícího obránce Ferlanda Mendyho a ten střelou z vápna cílenou na bližší tyč propálil všechno před sebou.

O chvíli později vyzkoušel jeho reflexy Rodrygo, jehož zakončení musel Cárdenas tlačit na roh rukama i očima. Valverde jen o pár minut pálil do tyče a s obránci Levante začali viditelně nestíhat útoky slavnějšího soupeře. Za další tři minuty už se prosadil i Karim Benzema, který hlavou uklidil ke vzdálenější tyči přesný pas svého dvorního nahrávače Viníciuse.

Další Benzemova rána se stočila vedle tyče a Rodrygův gól ze 30. minuty nebyl uznán pro ofsajd. Jen po čtyřech minutách si ale mladý Brazilec spravil chuť. Rodrygo vlastně celou akci rozjel, nahrál Modrićovi a ten mu balon před bránu vrátil - 3:0.

I Modrić by si jednu branku za svou aktivitu a eleganci jistě zasloužil. Když kopal přímý volný kop, tak možná už v duchu slavil. Jenže Cárdenas jeho ránu z úhlu perfektně vyrazil a poradil si lvím skokem i s dorážkou od Valverdeho. Mladý záložník se taky činil a pálil ostrými. Jenže když už nenarazil na skvělého Cárdenase, tak mu radost z gólu pokazilo břevno!

Ještě do konce poločasu ale Levante inkasovalo čtvrtý úder. Postaral se o něj Vinícius, který si vyměnil míč s dnes skvělým Modrićem a střelou z úhlu prostřelil Cárdenase. Ten dělal co mohl a například jeho další zákrok z druhé půle proti Modrićově ráně stál za to. Jenže byl na všechno sám. Po hodině hry Vinícius skóroval znovu, jenže i jemu pokazil radost zdvižený praporek.

Nicméně o pár minut později Modrić vyslal do úniku Benzemu, ten obešel Cárdenase a nahrál před prázdnou bránu právě Vinimu - 5:0. Obránci Levante tou dobou hýřili energií asi jako Apollo Creed po zápase s Ivanem Dragem a bylo na nich evidentně vidět, jak moc chtějí domů. Jenže od Viníciuse schytali ještě jednu trefu. Střídající mladíček Peter González, jenž vystřídal Luku Modriće, vybojoval míč pro Joviće, jenž vyslal do šance právě Viníciuse. A zastavovat ho se nechtělo už nikomu z hostí - 6:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

Na Levante sice moc neumíme ale tohle bychom měli zvládnout i v B sestavě. Levante letos jasně nejhorším týmem La Ligy. A podle mě dnes se to jenom potvrdí že sestoupí. RM win 3:1

Reagovat
Pharrell

Dnes trio Benzema , Rodrygo a i Vini Jr. góly pls pls.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele