23. kolo
06.02.2022 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Marco Asensio (© AFP)

Real Madrid děkuje Asensiovi, díky němuž porazil Granadu

Bílý balet se proti Granadě hodně dlouho trápil a především v první půli pálil jednu šanci za druhou. V poslední části utkání ho ale nádhernou ranou spasil Marco Asensio, který zatočil míč přímo k tyči.

Realu Madrid se poslední duely moc nepovedly a tak si chtěl napravit chuť doma na San Bernabéu proti Granadě. To je tým, který Real běžně poráží bez větších potíží a dnes plánoval to samé i přesto, že nemohl počítat se službami Karima Benzemy. Jako první se ale do vedení mohli dostat hosté. Stačilo, aby Puertas mířil ranou zpoza vápna trochu lépe, nebo aby brankář Courtois neměl tak skvělé reflexy.

Do zajímavé šance se posléze na opačné straně dostal Isco plnící roli Karima Benzemy. Zkušený Španěl dostal dobrou nahrávku od Rodryga, jenže narazil na perfektní zákrok brankáře Maximiana, jenž jeho ránu vyrazil mimo tři tyče. Obránci Granady si museli dávat dobrý pozor i na Marca Asensia, který se jako první neprosadil ve 31. minutě jen proto, že Carlos Neva blokoval jeho střelu vlastním tělem a poslal ji do břevna!

Boční síť zase o chvíli později trefil Rodrygo, kterému se nikdo z protihráčů nevěnoval dostatečně. Přesně nemířil ani Toni Kroos. Brankář Courtois se až do této chvíle docela nudil, ale ve 36. minutě ho pořádně vystrašil Uzuni. Toho poslal do šance kolmicí Luis Suárez, jenže Uzuni napálil jen místo, kam Courtois stačil doskočit.

Prvou půli pak uzavřela šance Isca, jenž se položil do nahrávky od Asensia. Tentokrát byl ale Maximiano připraven. Realu se koncovka vůbec nedařila, a proto se na hřišti objevili Jović, Valverde a Hazard.

Gól ale vymyslela stará garda, která byla na trávníku od začátku. Kroosův centr odvrátila hostující obrana jen za vápno, tam se dostal až k Marcu Asensiovi a zkušený záložník nádhernou ranou poslal míč přímo k tyči! Maximiano byl tentokrát bez šance.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele