29. kolo
20.03.2022 21:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)

Barcelona deklasovala bezzubý Real na jeho půdě čtyřmi góly

Barcelona předvedla famózní výkon, na který se favorizovaný Real Madrid absolutně nechytal. Xaviho parta nastřílela bezbrannému a laxně hrajícímu Realu čtyři branky a dokonale vyloupila Santiago Bernabéu.

El Clásico s pořadovým číslem 282 se odehrálo na stadionu Santiago Bernabéu, kde se hostující Barcelona pokusila ukončit jasnou dominanci Realu v těchto specifických střetech. Domácí šli do zápasu jako favorit i přesto, že jim chyběl rozdílový muž - zraněný útočník Karim Benzema, který prožívá další famózní sezonu. Hlavní odpovědnost za střílení branek proto padla na Viníciuse.

A právě mladé brazilské křídlo si první šanci dokázalo vytvořit. Po sedmi minutách Vinícius prakticky sám překonal několik desítek metrů a po míčové ekvilibristice, kterou předváděl Araújovi, nahrál do druhé vlny. Tam spatřil připraveného kolegu Valverdeho, jehož ránu vytáhl Ter Stegen perfektním zákrokem mimo tři tyče!

Herní projev Realu ale rozhodně nepřipomínal balet, jakým je královský celek často přezdíván. Faulů ale oba týmy produkovaly značné množství. Spíš to byl boj o míč bez většího zápalu a pohybu. Především záložní řada chvílemi nejevila větší zájem o hru, což ostře kontrastovalo s dynamikou Barcelony. I proto se Blaugranas dařilo přebírat aktivitu.

Po dvanácti minutách navíc hosté málem vedli. Ferrán Torres utekl po levém křídle a naservíroval míč na penaltu, kde stál osamocený Pierre-Emerick Aubameyang. Jenže jeho ránu fantasticky vyrazil brankář Courtois, který se následně prolétl k tyči, aby odrazil technický pokus Dembélého! Courtoise po chvíli vystrašil i Torres, jehož rána zamířila jen kousek vedle.

Real byl dostatečně varován, ale poučení si z toho nevzal žádné. A tak přišel trest. Dembélé si na kraji vápna se samozřejmostí sobě vlastní poradil v duelu s Nachem a vyslal centr, který minul dva domácí obránce, zatímco hlava Aubameyanga ho tečovala do sítě!

Další souboj o pár chvil později už vyzněl lépe pro zkušeného brankáře a Real poté málem srovnal. Jenže Viníciuse, který si naběhl před Ter Stegena, zradil v rozhodující chvíli míč, který se mu zamotal pod nohy. Mladý Brazilec toho chtěl využít k odpískání penalty, ale mohl být spíš rád, že mu sudí Munuera neukázal žlutou za simulování.

A hned z následující akce Barcelona opět šokovala Santiago Bernabéu. Po rohovém kopu od Dembélého se totiž k hlavičce propracoval Ronald Araújo a přesným zakončením nedal Courtoisovi šanci - 2:0 pro Xaviho mladíky. Třetí branku mohl po změně stran přidat Aubameyang, jenže v pádu zakončil mimo. Nicméně o pouhou minutu později sehrála Barcelona úchvatnou kombinaci vedoucí k další trefě. Aubameyang dostal míč do vápna a elegantní patičkou nabídl míč volnějšímu Ferránu Torresovi - 3:0.

Po chvíli nastal moment, o kterém se bude mluvit zřejmě ještě dlouho. Obrana Realu se domnívala, že Torres nebo Aubameyang jsou v ofsajdu, koneckonců pomezní zvedl praporek, jenže hlavní sudí nepískal. Aubameyang tudíž ťukec Blaugranas završil perfektním lobem a potupil belgického brankáře. A protože Alaba se zapomněl na hraně ofsajdu, sudí gól regulérně uznal. El Clásico si dnes perfektní Barcelona v pohodě pohlídala.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3,82-4. Výhra Realu o 2 a více-přesně o jeden gol .

Reagovat
smazaný uživatel

Bookmaker si asi mastil kládu .

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
valloire

3-0

Reagovat
boryland

Reagovat
Ranoth

1:3

Reagovat
boryland

0:3.......

Reagovat
DidusIneptus

0:2

Reagovat
Rustin

to je krásnej večer, po letech čekání.. ještě kdyby si někdo z těch frankistů udělal křížák, bylo by to perfektní.

Reagovat
Lahvac-CZ

Nepochopitelný zkrat při takovém náskoku na prvním místě

Reagovat
Hardwell

Nezakecávej to náskokem na prvním místě :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele