25. kolo
19.02.2022 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Marco Asensio (© AFP)

Real Madrid se probudil až po přestávce a Deportivo skolil třemi góly

Na prvním místě tabulky nadále setrvává Real Madrid, který po přestávce třemi góly zdolal zachraňující se Deportivo Alavés. Bílý balet se poprvé prosadil v 63. minutě, když krásnou ránu do šibenice předvedl Marco Asensio, a pojistku vstřelil deset minut před koncem Vinícius Júnior. Tříbrankový rozdíl už v nastaveném čase zajistil Karim Benzema.

Real Madrid měl nejspíše ještě v nohách utkání Ligy mistrů s PSG, které prohrál po brance Mbappého 0:1. V prvním poločase totiž nebyl vůbec nebezpečný a Pacheca prakticky nechal bez práce.

Italský stratég Carlo Ancelotti nemohl být s výkonem svého týmu spokojen, ale o přestávce k žádnému střídaní nesáhl a ponechal stejnou jedenáctku. Totožná sestava se objevila i na druhé straně, kde se to ale dalo očekávat.

Odhodlané Deportivo skvěle bránilo a navíc napadalo soupeřovu rozehrávku. Bohužel pro hosty to vydrželo jen v prvním poločase. Po změně stran Real výrazně přidal a nakonec se třikrát prosadil. V první vážnější šanci nadělal Pachecovi problémy přímý kop Alaby a za dalších šest minut v sérii příležitostí neuspěli Vinícius a Benzema.

Převaha Realu se gólově projevila po hodině hry krásnou brankou Marca Asensia. Ten na nic nečekal a ze střední vzdálenosti nechytatelně vypálil. Ancelottiho svěřenci mohli přidat další gól mnohem dříve, než nakonec učinili. Carvajala skvělým zákrokem vychytal Pacheco a Benzema po přihrávce Viníciuse střílel do tyče!

Každopádně Deportivo bylo na kolotoči a deset minut před koncem si Real došel pro druhou a neméně krásnou branku. Domácí předvedli parádní ťukec na jeden dotek a balón dopravili až do "kuchyně".

Druhá branka znamenala rozhodnutí, protože se nepředpokládalo, že by Alavés ještě někde našel nové síly. Naopak, již unavený Lejeune ještě v nastavení fauloval Rodryga a sudí nařídil pokutový kop. Karim Benzema se ze značky nemýlil a stanovil konečný výsledek 3:0. Real Madrid si tak upevnil vedení na čele LaLigy a i po víkendu si bude hýčkat minimálně čtyřbodový náskok.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele