4. kolo
12.09.2021 21:00 CET
5 : 2
(1:2)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Real Madrid zdemoloval Celtu pěti góly

Real Madrid ve druhé půli otočil utkání s Celtou Vigo a nenechal jí ani bod. Naopak ji domů odeslal s pěti inkasovanými góly, z nichž většinu měl na svědomí bomber Karim Benzema. Francouzský střelec završil hattrick a poprvé se prosadil taky mladík Camavinga.

Real Madrid měl za sebou tři duely a získal z nich sedm bodů, čili pro trenéra Carla Ancelottiho to byl úspěch. Celta tak spokojená se startem do nového ročníku rozhodně být nemohla. Veškeré papírové předpoklady ale hned hodila za hlavu a už po pěti minutách nad jasným favoritem utkání vedla! Až tragikomický výkon obrany potrestal razantní Santiago Mina, který převzal míč a napálil ho na vzdálenější tyč - 1:0 pro Celtu.

Madridský Real není zvyklý prohrávat, ale prakticky hned se mu povedlo srovnat krok. V osmé minutě poslal Luka Modrić přesný centr ze standardní situace a jeho nabídku tečoval Vinícius. Brankář Dituro byl ale na místě a jeho pokus vyškrábl. Tou dobou už Real svému sokovi míč prakticky nepůjčoval a byl trvale usazen na jeho půlce.

Vzrůstající tlak se "Bílému baletu" povedlo proměnit ve srovnání ve 24. minutě. A postaral se o to jeho nejlepší kanonýr, spolehlivý Francouz Karim Benzema. Fede Valverde si naběhl na řádně přetažený centr, sklepl jej pod sebe a dobíhající Benzema si i přes hodně ztíženou situaci věděl rady. Na jeho akrobatické zakončení neměl brankář Matías Dituro nárok a kapituloval.

Jenže Real se z nerozhodného stavu neradoval tak dlouho, jak by asi chtěl. Hostující celek pro něj měl nachystáno ještě jedno nepříjemné překvapení. Ve 32. minutě totiž obrana Realu pořádala nečekaný den otevřených dveří, do nichž se razantně rozeběhl Franco Cervi. Ve vápně totiž dostal přihrávku z křídla a první ranou sice gól nedal, ale pohotově dorazil míč do sítě po odražení od tyče - 2:1.

Druhý poločas byl ale z pohledu královského klubu o něčem naprosto jiném. Pouhé dvě minuty po změně stran se do šance probil Karim Benzema, který dostal míč od mladíčka Miguela Gutiérreze. Argentinský brankář Matías Dituro se jen bezmocně ohlédl, jak míč padá k tyči - 2:2.

A o pár minut později bylo ještě veseleji. Brazilec Vinícius Júnior si totiž naběhl na krásný pas za obranu a z úhlu technickým obstřelem překonal hostujícího brankáře!

Ten začal bezpochyby tušit náročný večer a měl pravdu. Aspasovu ránu brankář Courtois vyrazil a sledoval, jak se naopak prosazuje jeho spoluhráč. Luka Modrič prošel do velkého vápna, ale jeho pokus vnějším nártem brankář ještě vyrazil. K odraženému míči se dostal mladý záložník Eduardo Camavinga, který už míč doklepl do sítě a slavil svůj první zásah v novém dresu!

Celta se sice nevzdala a minimálně postup Nolita určitě mohl skončit další trefou utkání, ale brankář Courtois prostě svou bránu uzavřel. Přesto jsme se dočkali ještě jedné trefy. Opět u toho byl šikula Vinícius Júnior, který vběhl do vápna a byl v něm jasně faulován. Sudí José Sánchez neměl na výběr a pískal pokutový kop. K němu se postavil opět šutér Karim Benzema a s penaltou neměl sebemenší problém - hattrick pro Benzemu a tři body pro Real.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele