11. kolo
27.10.2021 21:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Eduardo Camavinga (© AFP)

Real Madrid v nezáživném utkání jen remizoval s Osasunou

Po celý zápas byl obrázek prakticky totožný, domácí kombinovali a tlačili soupeře, zatímco hosté bránili a čekali na brejky. Po slabém prvním poločase se hra po přestávce přeci jen zvedla a hosté mohli jít do vedení. Moncayola však trefil jen tyč, stejně jako v 62. minutě Benzema na druhé straně. K dalším výrazným šancím už se ani jeden z týmů nedostal a utkání tak dospělo k dělbě bodů. Real poskočil do čela La Ligy, Osasuna zůstává na skvělém šestém místě.

Úvod utkání se nesl podle předpokladů, čili domácí trpělivě kombinovali a hledali nebezpečné pozice a hosté bránili v pevném sevřeném bloku a čekali na chyby Realu a rychlé kontry. Bohužel tím ale výrazně trpěla atraktivita předváděné hry, která diváky na zmodernizovaném Santiagu Bernábeu chvílemi doslova nudila. Míč převážně putoval kolem středového kruhu a když už se domácí dostali k zakončení, většinou neskýtalo pro hostujícího gólmana větší nebezpečí. To platí jak pro střelu Camavingy z 34. minuty, který mířil nad, tak pro pokus Casemira, jehož rána plachtila těsně vedle. Hosté se dokonce během první půle ani jednou netrefili mezi tři tyče.

Necelých 36 tisíc fanoušků tak doufalo, že druhý poločas nabídne výrazně zajímavější podívanou. A v 51. minutě se konečně dočkali první velké příležitosti zápasu a to překvapivě na straně hostů. Ávila pádil na Courtoise a nesobecky přihrával přes osu, kde číhal Moncayola, ten ale napálil pouze tyč! Od té doby se ale kormidla opět chopili hráči Bílého baletu a jejich akce vypadaly mnohem nebezpečněji než v prvním poločase. V 62. minutě se perfektně proháčkoval Karim Benzema, ale jeho střela bohužel pro domácí jenom zazvonila o spojnici brány! O sedm minut se Carlo Ancelotti pořádně občerstvit svůj tým a poslal na hřiště Marcela, Vázqueze a především kritizovaného Hazarda.

Hromadné střídání ale příliš ráz hry nezměnilo a Real dál tlačil obranný val Osasuny a pral se s vlastní koncovkou. V 82. minutě to velmi lišácky zkoušel Casemiro, který si všiml vyběhnutého gólmana Herrery a zkoušel ho přelobovat z poloviny hřiště. Jeho troufalý oblouček ale dopadl jen na horní síť branky. Madrid dál tlačil, ale jeho kombinace byly příliš pomalé a obrana Osasuny v pohodě vykrývala nebezpečné prostory. Bohužel pro fanoušky Edena Hazarda, ani dnes nebyl belgický záložník nijak výrazný a upřímně řečeno působil na hřišti dost zbytečně. Kdo se naopak snažil něco s výsledkem provést, to byl Marcelo, který se v 92. minutě prodral do vápna, ale jeho střelu obrana na poslední chvíli zblokovala. A to bylo z utkání vše.

Autor: David Ullrich / onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Filip236

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele