9. kolo
01.12.2021 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Real Madrid dál vítězí! Jedinou trefou Benzemy skolil Athletic

Real Madrid využil svůj bonusový zápas tím nejlepším možným způsobem. Doma porazil silné "Lvy" z Baskicka, o což se jedinou trefou zasloužil kanonýr Karim Benzema. Kromě toho Real udržel čisté konto a jeho náskok z první příčky činí už sedm bodů.

Celek z Bilbaa rozehrál tento ročník skvělým způsobem, ale poslední dobou mu trochu docházela šťáva. Toho se dnes chystal využít Real Madrid, kterému v dohrávce odloženého devátého kola šlo o navýšení náskoku na dvojici Real Sociedad - Atlético Madrid. Možná to mohlo být mnohem jednoznačnější utkání, jenže to by v bráně Basků nesměl stát Unai Simón.

Po sedmi minutách musel tenhle mladý Španěl čelit spolupráci Viníciuse s Benzemou a především pak zakončení francouzského bombarďáka. Tenhle duel se ostatně opakoval ještě několikrát, Simón se dnes překonával a rozhodl se Benzemovi život hodně ztížit. Na opačné straně musel brankář Courtois zasahovat spíš sporadicky, jako třeba když se za dlouhým nákopem rozeběhl železný muž Basků Iñaki Williams. Jenže tomu na poslední chvíli vložil nohu do rány vracející se Militão.

O dvě minuty později si Williams počínal ještě hůř, protože se dostal do náběhu po chybě obrany Realu a obešel i brankáře Courtoise, jenže v klíčový moment si balon hrozně předkopl a zakončit už nedokázal. Třetí šanci Athleticu pak spálil Raúl García, který hlavičkoval sám před branou jen do Courtoise.

A Real trestal. Stačila mu jediná šance. Štiplavou ránu Asensia ještě brankář Simón dokázal vyrazit, ale s dorážkou Karima Benzemy už si rady nevěděl - 1:0 pro Real.

Vedení svého týmu mohl krátce po přestávce zvýšit Toni Kroos, jenže ten zakončil pohlednou akci Realu s patičkou Modriće jen těsně vedle. Trenér Marcelino si už dnes začínal trhat vlasy, protože jeho svěřenci dokázali spálit několik velkých šancí. Dvacet minut před koncem si naskakoval na centr ze standardky Unai Núñez, jenže hlavičkoval nepřesně. V poslední šanci utkání se zjevil Mikel Vesga, který však centr od Berenguera zakončil jen do Édera Militãa.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
valloire

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele