3. kolo
28.08.2021 22:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Dani Carvajal (© AFP)

Real Betis poražen, Bílému baletu stačil Dani Carvajal

Real Betis moc důvodů k oslavám neměl. Sobotní noc mu totiž nepřinesla ani jeden bod, protože si díky jediné trefě Daniho Carvajala všechny připsal Real Madrid. Jinak to ale pohledné utkání nebylo a nejvíc zaujalo osmi udělenými žlutými kartami.

V ochozech Estadio Benito Villamarín se tísnilo vice než 22 tisíc diváků.e. Jako první se jim představil v akci Karim Benzema, největší tahoun ofenzivy Realu. V páté minutě rozjel pohotovou akci narážečkou s Viniciusem, který mu balon vrátil do vápna. Benzema ale pálil těsně vedle. Na druhé straně pokoušel štěstí domácí Nabil Fékir, který však narazil na Courtoise.

Fékir se o pár chvil později pokusil vymodlit si penaltu, ale byla z toho jen žlutá za simulování. Plné ruce práce měl i brankář Rui Silva, který musel po půlhodině hry vyškrábnout oblouček od Carvajala nad břevno. Následovala také rána záložníka Isca, který mířil o pár centimetrů vedle pravé Silvovy tyče.

Závěr první půle už byl hodně nervózní a sudí Hernández musel klidnit vášně obou táborů několika kartami. V rozmezí čtyř minut rozdal pět žlutých karet, jednu věnoval i domácímu trenérovi Pellegrinimu. Pár minut po změně stran se do krásné hlavičky položil Karim Benzema, jenže jednak mířil do Silvy a jednak ho zastavil ofsajd.

Real Betis směrem dopředu nevymýšlel prakticky nic a nechával aktivitu na Realu. Celek z Madridu se konečně dočkal trefy v 61. minutě, kdy Béticos promarnili velkou šanci.

Juanmi nahrával na lépe postaveného Ruibala, jenže jeho přihrávku Real vystihl. Následoval rychlý protiútok a Benzemův centr, který oslovil Daniho Carvajala. Španělský bek ve vápně z voleje mířil k tyči a zachránil Realu tři body. Béticos mohli srovnat v šesté minutě nastavení, jenže Montoya před poloprázdnou bránou vyslal jen pomalou a chabou střelu, s níž si Courtois poradil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

Super Real! Výkon sice nic moc ale hlavní jsou 3 body a výhra. A teď toho Mbappé prosím vás (v pondělí/úterý snad už oficiálně)!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele