35. kolo
07.05.2022 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Ansu Fati (© AFP)

Real Betis se na Atlético nedotáhne, prohrál s Barcelonou

Velkou možnost dotáhnout se na čtvrté místo propásl Real Betis. Po domácí porážce s Barcelonou 1:2 zůstává na pátém místě a jeho ztráta na Ligu mistrů se může fatální zvýšit. Góly padaly na Estadio Benito Villamarín až v závěrečné čtvrthodině. Na trefu uzdraveného Fatiho sice rychle odpověděl Bartra, ale ve čtvrté minutě nastavení vstřelil rozhodující branku Alba.

Barcelona si pojistila druhé místo v tabulce i celkové postavení v první čtyřce. Betis se proti Kataláncům vytáhl v prvním zápase na Camp Nou, kde překvapivě zvítězil 1:0, ale stejný výsledek tentokrát nedokázal zopakovat.

Do prvních gólovek se dostala Barcelona a sice ve 12. minutě obrana Verdiblancos na poslední chvíli odkopla hrozící nebezpečí po zmatcích na malém vápně. O pár minut později Betis přežil hlavičku Araúja, kterou Rui Silva vytáhl na břevno! Betis se chvíli rozkoukával a Barce zle zatopil po půlhodině hry Rodríguezovo střelou do tyče! Barcelona ale měla dál více ze hry, nicméně svojí převahu nedokázala nijak zužitkovat.

I ve druhém poločase došlo na zajímavé okamžiky na obou stranách. Dembélé v 54. minutě rozvlnil pouze boční síť a Juanmiho koncovku zblízka vychytal pozorný Neto, který v brance nahradil stálici Ter Stegena. Až po hodině hry se na trávníku objevil i rychlonohý Pierre-Emerick Aubameyang a hned měl prsty při gólovce Ferrana Torrese, který si neporadil s povyběhnutým Ruiem Silvou.

Barcelona překonala obranný val Verdiblancos až v 76. minutě a zapříčinil se o to uzdravený Ansu Fati. Talentovaný mladík po zpracování v šestnáctce na nic nečekal a okamžitě zakončil přesně k tyči. Betis dokázal rychle odpovědět a centr Fékira dostal do branky hlavou bývalý hráč Barcy Marc Bartra. Už se zdálo, že stav 1:1 vydrží až do konce, když ve čtvrté minutě nastavení rozhodl parádní volejí Jordi Alba. Španělský krajní obránce si na levé straně seběhl do pokutového území a rovnou z první zasáhl centr Daniho Alvése přímo do branky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Krásny gól v poslední minutě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele