28. kolo
14.03.2022 21:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Mallorca neměla šanci, Real ji smetl 3:0

Francouzský tahoun Realu Madrid Karim Benzema je prostě nezastavitelný. Poté co předvedl famózní show v Lize mistrů, se jako král projevil i v LaLize. Real dlouhou dobu nemohl najít recept na obranu Mallorky, což změnil právě Benzema. Dal dvě branky v závěru utkání a na výsledku 3:0 má lví podíl.

Mallorce před utkáním nevěřil asi nikdo, ani její nejzarytější fanoušek. Protože pokud proti vám nastoupí francouzský kanonýr Karim Benzema v současné formě, pak je jedna věc jistá - nedohrajete utkání s čistým kontem. Zkušený střelec i přes vyšší věk táhne Real a dokazuje, že zraje jako kvalitní Châteauneuf-du-Pape.

Právě Benzema si po sedmi minutách hry naběhl na průnikovou nahrávku do vápna a zakončil. Jenže v tu dobu se skvělým zákrokem prezentoval brankář Sergio Rico a udržel čisté konto. Real byl samozřejmě aktivnějším týmem a většinu času se míč pohyboval na jeho kopačkách, ale otevřít zámek kolem vápna brankáře Rica se mu dlouho nedařilo.

Mallorca o sobě dlouhou dobu nedávala nijak vědět a brankář Courtois si musel připadat spíš jako neplatící divák. Snad jen deset minut před koncem první půle se trochu vylekal. Po obranném zákroku Nacha se k míči dostal Pablo Maffeo a napálil míč jen těsně vedle tyče!

Trenér Carlo Ancelotti nemohl být s výkonem svých svěřenců vůbec spokojený a v pauze jim zřejmě dost promluvil do duše. Po změně stran jim totiž trvalo jen jedenáct minut, než se ujali vedení. Federico Valverde získal na obránci míč, posunul ho Benzemovi a ten ještě lépe postavenému Viníciusovi, který nechytatelně zakončil.

Mladý Brazilec se navíc patnáct minut před koncem nechal ve vápně faulovat a sudí neměl na vybranou - penalta pro hosty. K ní se postavil Karim Benzema a se samozřejmostí sobě vlastní zvýšil. Sedm minut před koncem navíc ukázal, že to umí i ze hry. Marcelo mu totiž vymyslel naprosto lahůdkový pas, který Benzema díky načasovanému výskoku uklidil za Ricova záda a Real vyhrál 3:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Filip236

0:3

Reagovat
Largo

Reagovat
Pharrell

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele