13. kolo
07.11.2021 18:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Lucas Boyé (© AFP)

Mallorca vydřela v nastavení bod proti Elche

Blízko vítězství bylo na Estadio Iberostar Elche. Ještě v nastavení vedlo, ale v jeho páté minutě srovnal na konečných 2:2 Pablo Maffeo. Mallorca musela v zápase pokaždé dotahovat a vždy to nakonec zvládla.

Ačkoliv první poločas žádnou branku nepřinesl, zejména v úvodu utkání to byla ofenzivní partie. Hrálo se hodně od šestnáctky k šestnáctce, ale na vyloženou šanci se čekalo. Brankáři Reina s Badíou však nemuseli ani jednou zasahovat a nezbývalo než doufat, že se diváci na Estadi Iberostar dočkají šancí a gólů ve druhém poločase.

Jenomže začátek druhé půle byl ještě horší. Hra se kouskovala a diváci se v ochozech nudili. Teprve po hodině hry je probudil dalekonosnou ránou Baba, Badía pokus vyrazil a následně z dorážky minul svatyni Rodríguez. Poté oba celky vystřídaly a konečně začaly padat góly.

V 68. minutě obral Russa o balón Lucas Boyé a tvrdou ranou pod břevno překonal Reinu. Elche vedlo 1:0 a z tohoto výsledku se radovalo pouhou jednu minutu. Josema totiž ve vlastním vápně fauloval Maffea a sudí odpískal pokutový kop. Salva Sevilla zvolil razantní přízemní střelu a srovnal na 1:1.

A ani tento stav neměl dlouhého trvání. O tři minuty později si Elche vzalo vedení zpátky. Výborný Mojicův přízemní centr doplachtil přímo k nohám Lucase Boyého a ten měl snadnou úlohu. Mallorca tak musela znovu dotahovat a s přibývajícími minutami se hosté čím dál urputněji bránili. Vyrovnání ale neunikli. V páté minutě nastavení odcentroval od rohového praporku Rodríguez a hlavičkující Pablo Maffeo se stal hrdinou okamžiku. Mallorca vyrovnala na poslední chvíli a bere alespoň bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele