23. kolo
05.02.2022 16:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Vedat Muriqi (© AFP)

Mallorca doma porazila Cádiz

Dobrý výkon předvedla v domácím prostředí Mallorca. Proti Cádizu sice rychle prohrávala, ale dokázala se zavčasu zmátořit a dvěma góly z pokutových kopů výsledek otočit. Nejprve mířil do černého Salva Sevilla a po něm Vedat Muriqi.

Domácí chtěli začít aktivně, ale Cádiz je nemile zaskočil. Už v 8. minutě vypálil fantastickou ránu Rubén Alcaraz a Rico neměl vůbec žádnou šanci zasáhnout. Alcarazova branka bude jistojistě figurovat mezi nejhezčími góly sezony 2021/2022. Mallorca tedy musela otáčet a na nic nečekala a hned se pustila do díla. Nebezpečnou hlavičku Vajlenta skvěle vyrazil Ledesma, ale zanedlouho byl v šestnáctce faulován Brian Oliván a nařízený pokutový kop proměnil Salva Sevilla - 1:1.

Mallorca postupně získávala i územní převahu a ještě do poločasu mohla výsledek otočit. Muriqiho hlavičku vytěsnil Ledesma na rohový kop a Rodríguezova rána z konce poločasu zazvonila na tyč.

První poločas nabídl několik zajímavých momentů a dva góly. I ve druhém dějství se bylo na co dívat. Po hodině hry došlo na penaltu číslo dvě a opět byla nařízena ve prospěch Bermellones. Faul na brankáře posoudil VAR jako nedovolený a Vedat Muriqi s naprostým přehledem dokonal obrat z 0:1 na 2:1.

Cádiz si dokázal vytvořit pár střeleckých pokusů, ale žádný neznamenal pro Rica bezprostřední nebezpečí. Mallorca mohla ještě v dlouhém nastavení pojistit výsledek třetí brankou, ovšem šance Pratse skončila na tyči.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele