26. kolo
26.02.2022 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Zidane dlouho držel Real na uzdě, na nejobávanější tandem ligy byl však v závěru krátký

Real Madrid v malém madridském derby uspěl na hřišti Vallecana a zvítězil 1:0. Na jediný gól zápasu si musel Bílý balet počkat až do 83. minuty, do té doby jeho ofenzivní akce končily na rukavicích výborně chytajícího Lucy Zidana, syna legendárního záložníka Los Blancos. Rozhodnutí přišlo po krásné kombinaci Viníciuse Júniora s Karimem Benzemou z kopačky druhého jmenovaného.

Fotbalisté Bílého baletu si v minulém kole nejvyšší španělské ligy spravili chuť po prohře s PSG v Lize mistrů, když porazili Alavés 3:0. Italský lodivod Carlo Ancelotti, který byl v posledních týdnech kritizován za rotaci hráčů, se opět rozhodl pro svou klasiku, ve které nechybělo smrtelné duo Vinícius Júnior a Benzema. Na druhé straně Vallecano se po skvělé první polovině sezony trápilo a po třech prohrách v řadě se propadlo až na 11. místo tabulky.

Hned v první minutě se po skvělé souhře se spoluhráčem do šance dostal Marco Asensio, domácí brankář byl ale pozorný. Španělský křídelník byl hodně vidět i v následujících minutách, přesto se osmělili také domácí. V 17. minutě měl gól na hlavě Sergio Guardiola, Thibaut Courtois však jeho pokus zneškodnil. Asensio zahrozil i ve 24. minutě, jeho technický obstřel ale v brance neskončil. Vzápětí se předvedl také Guardiola, opět zakončoval hlavou, tentokrát ovšem vedle. Rayo se nadále prezentovalo dobrým fotbalem, což mu umožňovalo i mnoho chyb a ztrát hráčů Realu. Na konci poločasu udržel Zidane bezbrankový stav, když zlikvidoval hlavičku Benzemy.

V 52. minutě přišlo první zaváhání domácí obrany ve druhém poločase, střelu osamoceného Viníciuse Júniora v pokutovém území zblokoval Alejandro Catena. Na druhé straně hlavou po rohu vystrašil fanoušky Mario Suárez, vyhořel ale na belgickém gólmanovi. Hráčům Realu jako by docházely nervy a stále častěji se ukvapovali k faulům, kterými kouskovali hru. Od 70. minuty zvýšili Los Blancos tlak na soupeře, ten se ale v čele se skvěle chytajícím Zidanem bránil. Obavy Realu ukončil až v 83. minutě výstavní ťukes Viníciuse Júniora s Benzemou, který potvrdil svou pozici nejlepšího střelce týmu.

Real Madrid nedopustil překvapení a odvezl si domů plný počet bodů. V sérii vítězství bude chtít pokračovat i 5. března, kdy na něj čeká duel s Realem Sociedad. Vallecano svede o den později souboj s Cádizem.

Autor: Livesport.cz / Jan Podmol

Komentáře (1)

Přidat komentář
Filip236

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele