9. kolo
17.10.2021 14:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Rayo Vallecano (© AFP)

Rayo Vallecano těsně porazilo Elche, rozhodl střídající Nteka

Byly to docela nervy, protože Rayo doma velmi brzy prohrávalo. Ale s Elche nakonec dokázalo duel otočit ke svému prospěchu, o což se postarali Mario Hernández a Randy Nteka.

Rayo Vallecano dál nepřestává udivovat. I dnes zvládlo svůj part, byť se na tři body nadřelo asi víc, než si jeho hráči přáli. A díky třem bodům po skvělém obratu si dál udržuje příčku, kterou od něj v této sezoně čekal asi málokdo. Rayo se totiž po utkání v nedohrané tabulce drží na výtečném čtvrtém místě!

Cesta k jeho vítězství se přitom rozhodně nerodila jednoduše. Už v patnácté minutě totiž Rayo prohrávalo. Byla to taková nepříliš pohledá akce, která dostala míč do blízkosti jeho vápna. Tam si míč dokonale pokryl útočník Lucas Boyé, nikdo z obránců k němu neudělal potřebný krok a Boyé i s přispěním teče propálil zpoza vápna Dimitrievského.

S tím se Rayo nehodlalo smířit a vrhlo své síly do útoku. Zvýšená aktivita, která se zatím projevovala spíše větším držením míče, nesla své ovoce ve 27. minutě. To si totiž do vápna na krásný pas ze strany naběhl Mario Hernández a hlavou posadil míč mimo dosah hostujícího brankáře Casillu.

Nutno říct, že žádný festival šancí se rozhodně nekonal. Do vápna se užuž hnal Trejo, kterému ale vystavil na poslední chvíli stopku obránce. Pak ale trenér Andoni Iraola vytáhl z rukávu eso v podobě Randyho Nteky. V 63. minutě poslal útočníka na plac a ten po pouhých třech minutách rozhodl. Dostal totiž moře volného prostoru na středu a technickou ranou nedal Casillovi šanci - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele