2. kolo
22.08.2021 22:00 CET
3 : 3
(0:1)

Reportáž

Vinícius Júnior (© AFP)

Přestřelka mezi Levante a Realem skončila výsledkem 3:3

První ztrátu má za sebou také Real Madrid, který remizoval na Ciutat de Valéncia v Levante 3:3. Real o poločase vedl, ale pak musel dvakrát dotahovat. Dohromady padlo celkem šest gólů při konečném skóre 3:3 a také jedna červená karta. Pár minut před koncem byl vyloučen brankář Aitor Fernández.

Real začal tím nejlepším způsobem a už po pět minutách nad Levante vedl. Benzema dostal balón za obranu, ve vápně se neukvapil a našel přihrávkou Balea, který trefil odkrytou brankou - 1:0 pro Merengues. Velšský útočník byl v prvním poločase hodně vidět, centrem ho hledal i Valverde, ale v těžké pozici Bale minul branku. Do třetice pak Bale z volného přímého kopu z dálky těsně netrefil. Levante sice nehrálo špatně, ale žádnou vyloženou šanci si nevytvořilo a tak po prvním poločase na Real Madrid ztrácelo.

Začátek druhého poločasu ale domácím vyšel. Real laxně bránil a po kolmé přihrávce se uvnitř vápna dostal ke střele Roger Martí. Courtois jeho pokus zbrzdil, ale balón se i tak dokodrcal za brankovou čáru. Zhruba o deset minut později pak Levante otočilo výsledek ve svůj prospěch. De Frutos načechral centr do šestnáctky, tam zůstal osamocený José Campaňa a z voleje napálil balón do sítě. Real se nestačil divit.

Hosté však dokázali odpovědět. Carvajal se ve svém obraném pásmu nenechal obrat o balón, založil akci, kterou dlouhou přihrávkou posunul Modrić na rozeběhnutého Viníciuse a Brazilec jeden na jednoho proti brankáři uspěl - 2:2. Do konce utkání zbývalo ještě dvacet minut a stát se mohlo cokoliv.

V 79. minutě si obrana Realu vybrala další slabší chvilku. Alaba nepochopitelně hlavičkoval na vlastní malé vápno, kde byli v tu chvíli jen hráči Levante číhající na svojí příležitost. Rober neměl problém Courtoise překonat a Levante podruhé v zápase vedlo.

A utkání mohlo dovést do vítězného konce, protože jen o tři minuty později spálil další tutovku Cantero, který už obešel Courtoise, ale odkrytou svatyni netrefil. madridský klub tohle zaváhání bezezbytku využil k další vyrovnávací trefě. Nejprve Jovićovu hlavičku zlikvidoval Fernández a dorážka Carvajala byla zablokována na rohový kop. Real zůstal u balónu a udeřil. Benzema šikovně vysunul Viníciuse a ten nádherným technickým obstřelem poslal kulatý nesmysl na zadní tyč do sítě.

Remíza 3:3 byla pro Real pořád málo a Ancelottiho výběr cítil šanci na konečné vítězství, zvláště poté, co brankář Aitor Fernández zahrál rukou mimo vápno a byl vyloučen. Krátkou přesilovku mohl využít v páté minutě nastavení Asensio, jenomže jeho střela byla sražená na roh. Merengues ve druhém kole LaLigy poprvé ztratili body, v Levante remizovali 3:3.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Filip236

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele