26. kolo
25.02.2022 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Jorge de Frutos (© AFP)

Levante potvrdilo rostoucí formu a doma si poradilo s Elche

Poslední Levante se v páteční předehrávce 26. kola střetlo s Elche, které se nachází ve středu tabulky. Elche z převahy v prvním poločase nic nevytěžilo, naopak do vedení šlo Levante po brance kapitána Moralese. V druhé půli zvýšil vedení de Frutos a poté, co byl vyloučen záložník Elche Gumbau, ještě přidal pojistku Melero.

První půlhodina zápasu byla pro nestranného diváka nepříliš atraktivní. Hráči Elche drželi balón na svých kopačkách, nicméně se nedokázali dostat ke střele. V 38. minutě si domácí diváci užili krásný průnik Jorgeho de Frutose, který se dostal až do pokutového území a následně přihrál před branku. Míč si našel kapitán José Luis Morales, který si s příležitostí mazácky poradil. Jeho střela z bezprostřední blízkosti se s odrazem od břevna dostala do brány, gólman Édgar Badía byl bez šance.

V 67. minutě zvýšilo Levante svůj náskok v utkání. Nejprve sice Badía reflexním zákrokem vyrazil střelu de Frutose, míč se však zpátky dostal ke španělskému křídelníkovi, který se skvěle ve vápně soupeře zorientoval a vystřelil nechytatelně k tyči - 2:0.

Patnáct minut před koncem utkání byl vyloučen záložník Elche Gerard Gumbau, který šel do souboje s Pepeluem velmi nevybíravě a za svůj zákrok byl "odměněn" přímou červenou kartou. Pomyslný hřebík do rakve zatloukl v závěru Gonzalo Melero, když míč po povedené akci svého týmu doklepl do prázdné branky.

Levante i přes dnešní výhru zůstává poslední, nicméně ukázalo, že to s bojem o udržení myslí vážně. Elche je s dvaceti devíti body třinácté s devítibodovým náskokem na sestupové pozice.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele