18. kolo
18.12.2021 18:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Gavi (© AFP)

Barcelona i přes komplikace porazila Elche

Po dvou ligových porážkách si Barcelona zase připsala vítězství. Na Camp Nou to proti Elche měla být jednoznačná záležitost, ale ani dvoubrankové vedení nezajistilo Kataláncům hladký průběh. Hosté dokázali vyrovnat a ještě pět minut před koncem drželi nerozhodný stav, než brankou na 3:2 rozhodl Nico González.

Barcelona si toho v posledních týdnech zase hodně vytrpěla - přes vyřazení z Ligy mistrů po nezdary s Betisem a Osasunou. V sobotu na ní čekalo Elche, tedy soupeř, kterého měla papírově přejet. Ještě v únoru letošního roku nad ním vyhrála jasně 3:0 a i průběh tohoto zápasu sliboval rychlou "vyřízenku".

Aby také ne, když už v 17. minutě vedli Blaugranas 1:0. Na rohový kop si úspěšně naskočil nepříliš známý Ferran Jutglà Blanch a Badía s tím nemohl nic dělat. Za další tři minuty přidala Barcelona druhý gól a zdálo se, že nic horšího už Elche nemůže potkat. Gavi si výborně převzal balón, pelášil s ním k šestnáctce a střelou o tyči zajistil favoritovi pohodlný náskok.

Elche pochopitelně muselo reagovat a do šance se dostalo prostřednictvím Boyého, který ale z malého vápna trestuhodně přestřelil. Barcelona se rozhodně neuchýlila jen k bránění a třetí brankou mohla definitivně rozhodnout. Střelu Ezzalzouliho však výborně zlikvidoval Badía. Dvoubrankový náskok se zdál dostatečný, ale barcelonská hra zas tak přesvědčivá nebyla a ve druhém poločase se to potvrdilo.

Až do šedesáté minuty se toho na hrací ploše moc neudálo, ale gól Tete Morenteho všechno rozhýbal. Ter Stegen na jeho dělovku uvnitř vápna neměl nárok a tím se Elche dostalo na dostřel. A uběhla sotva minuta a výsledek byl 2:2. Morente se tentokrát proměnil v nahrávače a jeho načechraný centr na zadní tyč dostal hlavou do sítě Pere Milla.

Remíza by byla pro Barcelonu další nepříjemnou ztrátou, ale Xaviho ekipa měla na rozhodnutí ještě čas. Čtvrthodinu před koncem mělo Elche velké štěstí, když překonaného Badíu zastoupil na brankové čáře Palacios. Elche drželo nadějný stav až do 85. minuty, než definitivně rozhodl Nico González. Gavi mu dal přesnou zpětnou přihrávku a střela Nica vymetla horní roh! Elche ještě mohl spasit VAR, jenomže žádný ofsajd či jiný přestupek proti pravidlům nebyl odhalen.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Fikus19

2x0

Reagovat
valloire

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele