32. kolo
16.04.2022 14:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Iddrisu Baba (© AFP)

Elche přejelo Mallorcu, ta může spadnout do sestupového pásma

Třígólovou výhru slaví Elche. Sestupem ohrožená Mallorca nedokázala být efektivní a nakonec inkasovala z kopaček Mojicy a Bigase, přičemž třetí branka si vstřelila sama. Oním nešťastníkem se stal Lee Kang-in.

Elche vstoupilo do utkání aktivněji, ale na výraznější šanci čekalo. Ve 12. minutě sice přilétl do vápna hostí nebezpečný centr, ale obrana Bermellones dokázala zasáhnout. O chvíli později už byl ve stoprocentní příležitosti Verdú a vynikající Rico vytasil pohotový zákrok. Svojí troškou přispěla i Mallorca, která si vytvořila první gólovku po půlhodině hry. Muriqi zakončoval v pádu a branku těsně minul.

To nejdůležitější přišlo před koncem poločasu. Johan Mojica si dokázal v obležení hráčů udělat prostor a přesnou křižnou ranou otevřel skóre.

Mallorca na nepříznivý vývoj reagovala dvojím střídáním, ale ku prospěchu hry to nevedlo. V 59. minutě vstřelili domácí už druhý gól a výrazně se přiblížili třem bodům. Na standardní situaci si naskočil Pedro Bigas a před brankářem hlavičkou zvýšil na 2:0.

Ani potom se hosté nedokázali dostat do tempa a v závěrečné fázi inkasovali ještě jednou. Morente si na druhé straně hřiště pohlídal ofsajd a i když nakonec nezvládl dobře zakončit, balón se od brankáře odrazil k Lee Kang-inovi a ten si vstřelil vlastní gól. Mallorce nebyla přána ani kosmetická úprava a střela Sevilly skončila na Badíovi. Elche přejelo Mallorcu 3:0 a pro hosty to znamená, že mohou spadnout do sestupového pásma.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele