27. kolo
06.03.2022 16:15 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Memphis Depay (© AFP)

Barcelona otočila v Elche výsledek a vyhrála 2:1

Na vítězné vlně se veze FC Barcelona. Katalánský velkoklub splnil v Elche povinnost a zvítězil 2:1. Utkání se ale nevyvíjelo podle představ, protože Elche po prvním poločase vedlo a ještě šest minut před koncem zápasu byl výsledek nerozhodný. Tři body Barceloně zajistil až proměněný pokutový kop uzdraveného Memphise Depaye.

Barcelona si tak upevnila postavení v první čtyřce a dál pokračuje ve zlepšené formě. Elche nikdy ve své historii Barcu neporazilo a tentokrát chtělo nelichotivou bilanci změnit a překvapit. Los Franjiverdes stále nemají jistotu záchrany a body proti silnému soupeři by se mu hodily.

Elche začalo nebojácně a Boyého střela skončila mimo tři tyče. Barcelona měla první větší šanci až ve 27. minutě, když zakončení Frenkieho de Jonga zastavil před brankovou čarou González. Domácí si ale dál dovolovali a Morente ve vyložené pozici trestuhodně netrefil! Domácím to vyšlo až těsně před odchodem do šaten. Ve 44. minutě předvedl dobrý obranný skluz Milla, načež se balón odrazil až k Fidelovi, který poslal Elche do vedení.

Xavi sáhl o přestávce ke změně a nevýrazného Gaviho nahradil Ferrán Torres. Byl to nový muž na hřišti, který se krátce po svém příchodu zapojil do gólové příležitosti. Halfvolej na hraně malého vápna do branky neusměrnil. Barcelona vyrovnala přesně po hodině hry a měla poměrně velké štěstí. Dembélého centr sklepával Alba a teč Ferrána Torrese byla zásadní - 1:1.

Torres mohl vzápětí dokonat obrat, ale v další gólovce selhal. Tutovku mělo i Elche a ránu Milly vytěsnil na rohový kop skvělým zákrokem Ter Stegen. Elche cenilo zuby a remíza by pro něj byla dobrým výsledkem, ovšem tři body nakonec získala Barcelona.

Sedm minut před koncem došlo ve vápně domácích ke hře rukou a sudí měl po shlédnutí videa jasno - pokutový kop! Zodpovědnost na sebe vzal Memphis Depay a suverénně proměněnou penaltou zajistil Kataláncům důležité vítězství. V závěru ještě vyfasoval na lavičce červenou kartu Javier Pastore, ale to už vliv na utkání nemělo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele