30. kolo
02.04.2022 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Real Madrid si ve Vigu pojistil náskok, úřadoval Benzema

Náskok Realu Madrid na čele LaLigy se po víkendu neztenčí. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho zvítězili na Estadio Balaídos 2:1 a nejenže dali zapomenout na nezdar v El Clásicu, ale také se vítězně naladili na čtvrtfinále Ligy mistrů proti Chelsea. Real znovu spasil francouzský útočník Karim Benezma. V letošním ročníku LaLigy už nastřílel 24 branek.

Real Madrid se před reprezentační přestávkou ztrapnil v El Clásicu a čtyřbrankový příděl od největšího rivala potřeboval napravit a rovněž si chtěl pojistit vedení v tabulce. Vše nakonec vyšlo, takže už se může směle chystat na Chelsea.

Celta Vigo vkročila do utkání aktivně a střelu Aspase musel zablokovat Alaba. Na opačném konci hřiště se poprvé do zakončení dostal Benzema, ovšem jeho hlavička prostor tří tyčí minula. Následně se zase přihlásila o slovo Celta Vigo a Courtois musel pacifikovat střelu Denise Suáreze. Skóre se poprvé hnulo po devatenácti minutách. Nolito naprosto zbytečně fauloval Militãa a sudí nařídil pokutový kop. Karim Benzema penaltu bezpečně proměnil a nasměroval Real do důležitého vedení.

Celta sice mohla vyrukovat s okamžitou odpovědí, ale dobře zahraný přímák Aspase skvěle vyrazil Courtois. Belgický brankář byl ve střehu a v prvním poločase svůj tým několikrát podržel. Domácí se na sklonku poločasu dočkali kýžené branky, nicméně ta nemohla být kvůli ofsajdu Aspase uznána, takže do šaten šel spokojenější Real.

Druhou půli zahájili aktivněji hosté z Madridu, ale paradoxně se prosadila Celta. Nejprve střelu Modriće vyrazil Dituro a o chvíli později zakončil zblízka rychlý přechod do útoku Nolito. Útočník Celestes tak odčinil předchozí penaltové zaváhání.

Remíza byla pochopitelně pro Real málo a po hodině hry se začaly dít v pokutovém území Celty Vigo věci. Tak nejprve byla v 64. minutě nařízena druhá penalta pro Real Madrid, ale faul Murilla na Rodryga tentokrát Benzema nepotrestal. Dituro vystihl směr střely a stal se hrdinou okamžiku.

Hlavní hvězdou zápasu se navzdory neproměněné penaltě stal Karim Benzema, protože v 70. minutě dostal příležitost potřetí zahrávat pokutový kop. Nutno dodat, že Mendy si pád v pokutovém území vyloženě vybral a sudí mu naletěl na špek. Vše samozřejmě k nelibosti domácích Celestes. Francouzský kanonýr druhou proměněnou penaltou opět strhl vedení na stranu Realu a ten už ho až do konce nepustil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele