37. kolo
15.05.2022 19:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Denis Suárez (© AFP)

Celta si po Barceloně spravila chuť s Elche, to paradoxně sestřelil bývalý hráč Katalánců

Celta Vigo dokázala ve 37. kole nejvyšší španělské soutěže porazit na domácím stadionu Elche těsně 1:0. Vítězství domácího týmu zařídil už v deváté minutě Denis Suárez, který se prosadil po rohovém kopu. Elche ovšem nemusí prohraný duel trápit, jelikož si ligovou příslušnost pro další sezonu již zajistilo.

Oba celky pluly v klidných ligových vodách, domácí Celta Vigo už prakticky neměla o co hrát, k čemuž výraznou měrou přispěl druhý nejlepší střelec soutěže Iago Aspas. Elche se po dvou porážkách v řadě mohlo teoreticky strachovat o pád blíže ke dnu tabulky, přesto ale měli Los Franjiverdes solidní šestibodový náskok na sestupové pozice.

Domácí hráči své útočné snažení přetavili ve vedoucí branku už v deváté minutě, kdy se trefil Suárez. Toho našel na úrovni malého vápna skvělou přihrávkou Aspas a španělský záložník se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Ve 30. minutě se do dobré pozice dostal Guido Carrillo, který na nic nečekal a rychle vystřelil. Pokus mu však hrubě nevyšel a místo gólmana prověřil diváky na tribunách.

Dvě minuty po poločase mohl zvýšit vedení hráčů Viga Aspas, jenž se dostal až na hranici malého vápna, odkud však nedokázal propálit hostujícího gólmana. Hostující hráči se snažili převzít iniciativu, ale pevná soupeřova obrana je k žádné nebezpečné situaci nepouštěla. V 80. minutě se skvělým obranným zákrokem vyznamenal domácí Matias Dituro, který na poslední chvíli bravurně zastavil dorážku Diega Gonzáleze z bezprostřední blízkosti brány. Hostující celek své závěrečné snažení ve vyrovnávací branku přetavit nedokázal.

Celta Vigo potvrdila roli favorita a na domácí půdě si připsala tři body. Los Celestes čeká poslední ligový duel 22. května na hřišti Valencie. Elche přivítá v souběžně hraném klání Getafe.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Užasné previev uplně o ničem , nejduležitější info je asi název stadionu Kdo platí tyhle servery se mužu jen domnívat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele