37. kolo
15.05.2022 19:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Mariano Díaz (© AFP)

Cádiz uhrál s Realem bod, ale záchranu již nemá ve svých rukou

Cádiz remizoval s Realem Madrid 1:1 a o svou záchranu bude bojovat v posledním kole na dálku s Mallorcou. Musí přitom získat více bodů, neboť má horší vzájemnou bilanci. Domácí měli velkou možnost čerstvého šampiona porazit, ale Álvaro Negredo za stavu 1:1 neproměnil pokutový kop.

Real Madrid už měl svoje jisté - vyhrál ligu a brzy ho čeká finále Ligy mistrů proti Liverpoolu. Přesto chtěl na Cádizu zvítězit a úvod utkání tomu i nasvědčoval. Rodrygo předvedl v šestnáctce driblink v rychlosti, stihl ho pak posunout před prázdnou branku, kde Mariano Díaz vstřelil první gól. O chvíli později pak vystrašil domácí příznivce jedovatou střelou Asensio a Ledesma dobře zasáhl.

Ve 14. minutě se dostali do šance i domácí a postup dvou hráčů na brankáře Lunina překazil skvělým obranným zákrokem Nacho. Cádiz vystoupil z pasivity a začal být aktivnějším z obou celků. Ve 37. minutě to pak neslo svoje ovoce a Rubén Sobrino s pomocí teče Militãa srovnal na 1:1.

Cádiz potřeboval z tohoto zápasu získat tři body a v aktivitě pokračoval i po změně stran. Po hodině hry měl k tomu největší příležitost, když brankář Lunin fauloval Negreda a sám postižený se postavil k pokutovému kopu. Bohužel pro domácí ho zkušený útočník neproměnil a všechny příznivce Cádizu může tento moment dlouho strašit ze snů. Každopádně nutno pochválit zákrok Lunina, který tak celou situaci odčinil.

Po tom toužil i smolař Negredo, ale i jeho další příležitosti končily na výtečném Luninovi. Sedm minut před koncem hlavičkoval pro změnu vedle Sobrino a čas se začal domácím rychle krátit. V nastavení mohl Cádiz i prohrát, kdyby Ceballos zakončil pohlednou spolupráci s Asensiem a Hazardem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele