31. kolo
09.04.2022 14:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Borja Iglesias (© AFP)

Pellegriniho šťastná ruka nastartovala obrat Betisu, Cádiz se opět přiblížil sestupu

Fotbalisté Cádizu nenavázali na úspěšné výsledky z posledních týdnů, když ve 31. kole LaLigy prohráli proti Betisu 1:2. Domácí měli utkání ve svých rukou, když ještě v 77. minutě vedli. Následně přišla skvělá šestiminutovka hostů, během které se skóre otočilo. Pozdní comeback nastartovali střídající hráči. Nejprve se Cristian Tello prosadil po pouhé minutě pobytu na trávníku, rozhodující branku poté přidal z penalty Borja Iglesias.

Cádiz bojoval o záchranu s obdivuhodnou zarputilostí. Vedlo to k tomu, že z posledních sedmi utkání prohrál jediné a v tabulce se vyškrábal o dva body před Mallorku. Spoléhal při tom na pevnou defenzivu, hned pětkrát v tomto období udržel čisté konto. Naposledy na slavné Mestalle proti Valencii. Pečlivost obrany přijel tentokrát otestovat Betis a zejména Juanmi. Autor 14 ligových branek v minulém kole prolomil svoje trápení a dvěma góly a stejným počtem asistencí zničil Osasunu.

Betis dělily po čtvrthodině hry od úvodní branky takřka centimetry. Po pinballu mezi obránci Cádizu se míč dostal až na brankovou čáru a nejspíš ji i překonal. Rozhodčí se ale s pomocí videa přesvědčil, že napadající Nabil Fekir stál v ofsajdu a gól neuznal. Hosté si i nadále drželi mírnou ofenzivní převahu, avšak na obránce Pirátů do konce první půle nevyzráli.

Estadio Nuevo Mirandilla se rozeznělo hned po návratu ze šaten. Naneštěstí pro hosty tomu tak bylo pouze po střele Andrése Guardada, jenž svým jedovatým projektilem rozezvučel břevno. V 58. minutě se ovšem o úvodní gól postaral Cádiz. Iván Alejo se dostal k voleji z bezprostřední blízkosti, brankář hostů neměl sebemenší šanci zasáhnout. Vedení vydrželo domácímu celku jen 20 minut, když se pohlednou střelou z dálky prosadil Tello. Zaskočení Piráti navíc svému soupeři v 84. minutě přiřkli po faulu ve vápně výhodu pokutového kopu. Ten nekompromisně proměnil Iglesias, jenž otočil skóre na finálních 2:1 pro hosty.

Fotbalisté Betisu tak zvítězili ve třetím z posledních čtyř zápasů a vypadá to, že jejich forma je zpátky. V příštím kole se 15. dubna představí v důležitém souboji o evropské poháry na hřišti Realu Sociedad. Také Cádiz bude hrát venku, 18. dubna ho čeká duel na půdě Barcelony.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele