33. kolo
21.04.2022 20:00 CET
2 : 3
(0:3)

Reportáž

Iker Muniain (© AFP)

Sága venkovních výher mezi Cádizem a Athleticem pokračovala. O výsledku rozhodla první půle

Athletic si ve 33. kole LaLigy odvezl z Cádizu vítězství 3:2 a stále živí naději na umístění v nejlepší šestce. O triumfu hostů dlouho nebylo pochyb zejména díky průběhu první půle, kdy se postupně dostali až do tříbrankového vedení. Gólem a asistencí se blýskla ofenzivní jistota Athleticu Iker Muniain. Zároveň oba týmy potvrdily pravidlo z minulých tří vzájemných soubojů, kdy jako vítěz odcházel vždy hostující celek.

Bilance vzájemných duelů napsala od návratu Cádizu do nejvyšší soutěže zajímavý příběh. Týmy se od té doby střetly třikrát a vždy vyhrál celek, který byl veden jako hostující, domácí přitom ani jednou neskórovali. Logicky tomu tak bylo i v listopadovém duelu, kdy Piráti z Baskicka odvezli tři body po trefě Salviho Sáncheze. Cenný skalp ze hřiště soupeře si připsali i v minulém ligovém kole, když vyhráli na půdě Barcelony, čímž se dostali ze sestupového pásma.

O setrvání nastaveného trendu hostujících triumfů napověděla už třetí minuta. V té Iňaki Williams narazil ve vápně elegantní patičkou Raúlu Garcíovi, který prudkou přízemní střelou prostřelil brankáře. Vyrovnat mohl po čtvrthodině hry Álvaro Negredo, k jeho vzteku ale trefil pouze tyč. Baskové přežili klinickou smrt a po faulu na Nica Williamse si vykoledovali penaltu. Jeremías Ledesma napoprvé vychytal exekutora pokutového kopu Muniaina, na následnou dorážku červenobílého kapitána však už nedosáhl. Komfortní tříbrankový náskok do druhé půle zařídil přízemní trefou z hranice pokutového území Mikel Vesga.

Velkou vzpruhou byl pro domácí gól Lucase Péreze, jehož dorážka po rohovém kopu narušila pohodu do té doby místy laxního baskického celku. V 71. minutě navíc viděl Vesga druhou žlutou kartu, a tak bylo zaděláno na dramatický závěr. Početní převahy málem nejdříve využil Negredo, proti jeho přízemní pumelici se však vyznamenal Unai Simón. Gólman červenobílých sklízel ovace i nadále, v 77. minutě vyrazil pohotovou střelu z voleje Álexe Fernándeze, následně se blýskl proti hlavičce Ivána Aleja. Až v závěru základní hrací doby se podařilo Rubénu Sobrinovi prostřelit španělského brankáře a snížit. Na vyrovnání už ovšem bylo pro Žlutou ponorku příliš pozdě.

Čekání Athleticu na venkovní výhru tak po čtyřech utkáních skončilo. V příštím kole 30. dubna přivítá Atlético Madrid, Cádiz se o den dříve představí na půdě Sevilly.

Autor: Livesport.cz / Jan Lacina

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele