33. kolo
20.04.2022 21:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Marco Asensio (© AFP)

Real Madrid je po výhře v Pamploně už jen krůček od titulu

Už je jen otázkou času, kdy se Real Madrid stane novým španělským šampionem. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho tentokrát naplnili roli favorita v Pamploně, kde porazili houževnatého soupeře 3:1. Na čele tabulky už má Real ohromný sedmnáctibodový náskok. Gólovou sbírku tentokrát nerozšířil Karim Benzema, který dokonce neproměnil dva pokutové kopy. Místo něho se střelecky prosadili Alaba, Asensio a Vázquez.

Carlo Ancelotti dle očekávání udělal některé změny v sestavě a především nechal odpočívat záložní řadu, kterou obvykle tvoří Casemiro, Kroos a Modrić. Do utkání jako střídající zasáhl jen druhý jmenovaný.

Realu to ale nezabránilo, aby se už po třinácti minutách ujal vedení. Po nakrátko rozehrané standardce následoval dlouhý centr a sklepnutí, které na druhý pokus dopravil za Herrerova záda rakouský obránce David Alaba. Osasuna překvapivě okamžitě vyrovnala. Po rychlém kontru stačilo Ante Budimirovi na zadní tyči jen nastavit kopačku a trefit prázdnou branku - 1:1. Osasuna si na Real Madrid věřila a v tomto směru jí posílila víkendová výhra na Mestalle. Madridský celek se zase veze na vlně euforie.

Každopádně hosty ze španělské metropole rychlá odpověď překvapila a Osasuna dokázala držet s favoritem krok. Ve 39. minutě zkoušel technickou střelou překonat Herreru Asensio, ale branku netrefil. Stejný hráč se dočkal až těsně před koncem prvního poločasu. Camavinga krásně načechral balón na Ceballose, který Herreru sice nepřekonal, ale z dorážky se prosadil Marco Asensio.

Real znovu vedl a tentokrát už náskok nepustil. Lídr LaLigy měl několik příležitostí výsledek pojistit, včetně dvou pokutových kopů, ale jindy spolehlivý Karim Benzema tentokrát selhal. V prvním pokusu mu vystihl směr střely Herrera a druhá penalta o zhruba šest minut později byla jako přes kopírák. Benzema zvolil levou stranu a Herrera mu vystihl směr.

Karim Benzema se nedokázal prosadit ani před koncem zápasu, když jeho pokus levačkou přelétl branku. Real se i tak dočkal třetího gólu a v nastavení pojistil výsledek Lucas Vázquez. Dobrou práci odvedl po levé straně Vinícius a Vázquez měl před prázdnou brankou snadnou úlohu. Real Madrid už má na čele tabulky sedmnáctibodový náskok a s velkou pravděpodobností bude moci už 1. května oslavit mistrovský titul. Co se týče Osasuny, ta zůstává ve středu tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Filip236

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele