21. kolo
22.12.2021 21:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Realu v Bilbau stačily dva rychlé góly Karima Benzemy

Real Madrid opět děkuje skvělým schopnostem kanonýra Karima Benzemy, který mu během prvních sedmi minut svými dvěma góly zajistil výhru nad Athleticem. Domácí celek sice bleskurychle snížil zásluhou Sanceta, ale víc už nedokázal.

Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho jedou z Baskicka se třemi body a v rámci předehrávky budoucího 21. kola LaLigy zvítězili. Díky tomu opět navýšili náskok na druhou Sevillu, která zatím jako jediná vykazuje známky alespoň minimální vyrovnanosti. V polovině ligy to ale stejně vypadá, že si Real jede svou vlastní soutěž.

Hned z první větší šance se "Bílému baletu" povedlo vstřelit první branku. A stála za to. Po souhře mezi Viníciusem a Tonim Kroosem se míč dostal na hranici vápna k nohám Karima Benzemy. Francouzský hrot potvrdil famózní formu a z voleje krásnou ranou zatočil míč za záda brankáře Agirrezabaly!

O pouhé tři minuty později se Realu povedlo zvýšit už na rozdíl dvou branek a začalo to vypadat na debakl. Eden Hazard se dokázal proháčkovat přes soupeře a ještě s velkou pomocí tečujícího obránce Núñeze prostrčil míč na Karima Benzemu. Ten si v podobných chvílích ví rady bezpečně a svůj střelecký instinkt ukázal i nyní - 2:0.

První minuty naznačovaly, že to s Athleticem dnes asi dopadne špatně. Ale domácí se nevzdali a za další tři minuty přišel o čisté konto i brankář Thibaut Courtois. Obrana před ním trochu zaspala, když nevystoupila proti postupujícímu Ohianu Sancetovi. Ten si zpoza vápna uvědomil, kolik prostoru dostal, a míč napálil mimo dosah belgického brankáře.

Snížení ale bylo to jediné, co nakonec Athletic zvládl. Zprvu zběsilé tempo se trochu uklidnilo a ani jeden z týmů si už další větší šanci do konce první půle nevytvořil. Dnešní utkání asi hodně bolelo Viníciuse, který byl dost okopáván a často se kácel k zemi. Větších šanci jsme se ani po změně stran dlouho nedočkali. Oba týmy sázely na klidnější rozehrávku a pevnou obranu.

Když už to vypadalo, že se celek z Bilbaa dostane do šance, jako třeba v 55. minutě, tak Muniain v blízkosti brány podklouzl. Po hodině hry vytvořil Sancet šanci pro Iñakiho Williamse, který ale pálil jen do boční sítě. V samém závěru mohl rodinný příběh uzavřít Nico Williams, který dostal krásnou nahrávku od staršího bratra Iñakiho, jenže před Courtoisem neprojevil zabijácký instinkt a pálil jen do něj!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mě stačí jeden jediný bodík. Jestli host uhraje tři, je jen jeho boj, nepotěší mě.

Reagovat
Filip236

1:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
boryland

3:0...................

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele